Το Αριστερά- Δεξιά πέθανε

Του Γιώργου Μαρκάκη

ΜΑΡΚΑΚΗΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΠΕΘΑΝΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟΥΣ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΟΥ 1989. ΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΤΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ Ή ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΜΑΣ.

  O Φρόιντ πέθανε και δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλοί ψυχολόγοι σήμερα από τους ‘Δυναμικούς’ που βλέπουν ότι η Ψυχανάλυση εξετάζει και μετράει τα πράγματα  όπως πριν αιώνες στην Βιέννη. Μιλάμε στην Ψυχολογία όχι για άλλου παπά ευαγγέλιο αλλά για άλλη θρησκεία σχεδόν.

Ο Ντάργουιν πέθανε προ πολλού και σήμερα μπορεί να υπάρχει η επιστημονική κληρονομιά που άφησε αλλά ενισχυμένη ψαλιδισμένη ή μπολιασμένη και διαφοροποιημένη.

“…227 χρόνια μετά την Γαλλική Επανάσταση όλοι οι βουλευτές  στα Κοινοβούλια της Ευρώπης όπως και στο δικό μας, συνεχίζουν να κάθονται από δεξιά  προς τα αριστερά ή το αντίστροφο, νομίζοντας και συμβολίζοντας ότι ανάλογα με το που κάθονται δείχνουν το πόσο προοδευτικοί ή συντηρητικοί Κι αυτό άσχετα από το τι πίστευαν στο Παρίσι πριν 2 και βάλε αιώνες.

Το χαρτί στην πλάτη μέσα της κλειστής πολιτικής παγκόσμιας πυξίδα μας- που κρατούμε στα χέρια μας – μπορεί να έχει σημειωμένα ακόμα σήμερα με ανεξίτηλο τυπωμένο μελάνι από τον κατασκευαστή της και να  δείχνει βορρά- νότο και  Δεξιά και Αριστερά αλλά εμείς οι κακόμοιροι δεν έχουμε σήμερα κατανοήσει πως το χαρτί αυτό έχει ξεκολλήσει από την πολυχρησία μέσα στον πάτο της πυξίδας και όλος ορίζοντας της,  μαζί με το τι πραγματικά βλέπουμε εμείς κρατώντας αυτήν σαν μπούσουλα , έχει αλλάξει και δείχνει  λάθος, αφού δεν παρακολουθεί τα μαγνητικά πολιτικά πεδία του σήμερα μας.

Έτσι, για να κατευθυνθούμε πολλές φορές αριστερά πρέπει στην ουσία να πάμε προς τα δεξιά…. τελείως δεξιά …και πολλές φορές βέβαια ισχύει  το ανάποδο. Μα τελείως το ανάποδο.

Ομολογώ πως με πιάνει λίγο απόγνωση γιατί σκέπτομαι …  τι πρέπει να κάνουμε,  ώστε να πληροφορήσουμε πολλούς που στέκονται  και έχουν στραμμένη την ρότα τους στην Ανατολή- αφού  από εκεί τάχα μου ανατέλλει ο  ήλιος –  ότι στην πραγματικότητα  αγναντεύουν την Δύση και πηγαίνουν προς σ’ αυτήν…”

Τα νέα είναι άσχημα. Όποιο ποτάμι ή θάλασσα πάρουν σβάρνα στο διάβα τους η γη της επαγγελίας, δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η Γη της Αγγελίας και ότι θέλουν να διαφημίζουν σχετικά με την αριστεροδεξιοστροφοσύνη τους.

Σήμερα στο έτος 2016 “…πρέπει να διαλέγουμε τους φίλους μας όχι με τα χρώματα που έχει η σημαία τους αλλά με το πως αυτή η σημαία κινείται στον εκάστοτε άνεμο. Είτε μικρό αεράκι είναι είτε πραγματική καταιγίδα που σαρώνει.”

-Αριστερότερα της αριστεράς είναι πάντα η δεξιά. Πολύ, μα πολύ δεξιά και το ανάποδο.

– Εεε και ;