Το Κινάλ διαλύεται. Αναμενόμενο…

Του Γ. Λακόπουλου

Αφού στο Κινάλ δεν κατάλαβαν ότι εφόσον επιτρέψουν στον, υπό δίωξη Λοβέρδο, να είναι υποψήφιος για την αρχηγία -με σκοπό να το …καταργήσει- αναπόφευκτα επιτάχυναν το τέλος του.

Το ΙΧ κόμμα της Φώφης Γεννηματά οδεύει προς διάλυση. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Για να επιβιώσει ένα κόμμα χρειάζεται πρωτίστως ηγεσία. Και για να στέκεται κάποιος η κάποια στην ηγεσία, πρέπει να έχει ηγετικά προσόντα.

Στο Κινάλ, μάθανε ότι δεν έχουν ηγεσία και πλάκωσαν και οι Λοβέρδοι.

Οι τρεις σοφοί που συμβουλεύουν την κόρη του Γ.Γεννηματά– ο πολύπειρος Κ. Γείτονας και οι εκ των ακέραιων του ΠΑΣΟΚ, Μιλτ. Παπαϊωάννου και Θαν. Τσούρας– δεν διέβλεψαν την τοξικότητα που εισάγει ο συγκεκριμένος υποψήφιος;

Δεν βλέπουν πού το πάει κάποιος έχει ανοικτή γραμμή με το Μητσοτάκη, είναι κολλητός του Άδωνι και ταυτόχρονα ομνύει στο ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου -που πολεμούσε, ως τη δεκαετία του 1990;

Μέχρι τώρα η Γεννηματά έδειχνε ότι μπορεί να κρατήσει το δημιούργημά της, έχοντας στη διάθεσή της, τον μηχανισμό, τους πόρους και τη διαπλοκή και να προσπαθήσει να μπει μια φορά ακόμη στη Βουλή.

Η εμπειρία της ομάδας Γεννηματά που την στηρίζει, ήταν εγγύηση. Αν χάσουν από έναν άσχετο, είναι να “κρεμαστούν στο Σύνταγμα”, όπως ΄έλεγαν.

Ωστόσο η εικόνα της να φυγαδεύεται από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, έβαλε τέλος στις φιλοδοξίες της.

Υπήρξαν άλλωστε και άλλες ενδείξεις, αποδιάρθρωσης.

Π.χ. ο εκ των “εταίρων” της παλιάς ομάδας Γιάννης Σουλαδάκης, ακολουθεί ανερυθρίαστα τον Λοβέρδο για το… ΠΑΣΟΚ.

Στη συνεδρίαση έγιναν θέμα οι μπαταχτσήδες ευρωβουλευτές. Και μπροστά στο προεδρείο, κάποιοι ήλθαν στα χέρια. Εκφυλισμός, πριν τη εξαφάνιση.

Ποιος θα το πάρει, αν καταφέρουν να στήσουν κάλπες; Ενδεχομένως κανένας- γιατί δεν θα υπάρχει κάτι να πάρει κάποιος. Το αποτέλεσμα θα αμφισβητηθεί όποιο και αν είναι. Με κατηγορίες για νοθεία, για τα “φουσάτα” του Μητσοτάκη και άλλα συναφή.

Κάτι ξέρει ο Σημίτης και κάνει και σ’ αυτή την περίπτωση τον Κινέζο. Σε αντίθεση με τον Γ. Παπανδρέου που κάνει τον εγγυητή του τίποτε. Και τον Κ. Σκανδαλίδη που έγινε μέρος της διάλυσης του κόμματος που τον διαμόρφωσε.

Κάποιοι έβρισκαν “τελειωμένο” το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και ένα κόμμα που ιδρύει η Φώφη και τώρα έφτασαν σε αδιέξοδο. Η εικόνα της τελευταίας συνεδρίασης ήταν η τιμωρία τους.

Εμφανίσθηκε ενώπιον τους ως …κληρονόμος του Παπανδρέου ο Λοβέρδος!

Όπως έστρωσαν κοιμούνται. Όπως και τότε που το έδωσαν στον Βενιζέλο για να το αναστηλώσει και το πήγε στο Σαμαρά.