Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Εντιμότητα

Του Γ. Λακόπουλου

 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκει απέναντί του την εντιμότητα των άλλων, που δεν διστάζουν να πουν την αλήθεια -και ας τον εκθέτουν.

Μαζί του εκθέτουν και το συνεργείο των επικοινωνιολόγων που σκηνοθετούν μονίμως τη δημοσιά παρουσία του.

Αλλά και όσα ΜΜΕ και δημοσιογράφους σπεύδουν να καταπιούν αμάσητα και να μεταφέρουν όσα του πλασάρουν τα non papers του Μεγάρου Μαξίμου.

Πριν από τον κορονοϊό ήταν χαρακτηριστική η υπόθεση του υπερήλικου από τα Τρίκαλα που ήθελε να γίνει διοικητής στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Το υποσχέθηκε προσωπικά ο ίδιος ο Μητσοτάκης με αντάλλαγμα  να μην πολιτευτεί με τον Καμμένο, αλλά να συνδράμει τη ΝΔ.

Είχε πέσει πολύ γέλιο τότε. Αλλά δεν ίδρωσε το αυτί του Πρωθυπουργού  και ας του απηύθυνε βαρείς χαρακτηρισμούς ο πρώην συνομιλητής του.

Αυτή τη φορά το πλήγμα είναι βαρύτερο. Γιατί αφορά ένα θέμα για το οποίο οι άνθρωποι βρίσκονται σε περιορισμό και ακούνε καθημερινά τον Χαρδαλιά να τους απειλεί ότι έτσι και τους περάσει από το νου να κυκλοφορήσουν θα τον βρουν απέναντί τους.

Ή τον καθηγητή Τσιόδρα να τους λέει ποτέ πιο κοντά από δυο μέτρα μεταξύ τους και χωρίς μάσκα.

 Το περασμένο  Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκηνοθετήθηκε, κατά τα συνήθη, να βγαίνει με πρόχειρο ντύσιμο από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου για να χειροκροτήσει την Άλκηστη Πρωτοψάλτη που τραγουδούσε περιφερομένη από μια καρότσα.

Υπό την αιγίδα του δήμαρχου Μπακογιάννη, που πήρε και τα εύσημα για την ιδέα του.

Κατά τους σκηνοθέτες η διέλευση από την Ηρώδου του Αττικού ήταν τυχαία και εντελώς τυχαία ο Πρωθυπουργός άκουσε θόρυβο και βγήκε.

 Και πώς βγήκε: χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, σχηματίζοντας γύρω του μια συγκέντρωση, επίσης χωρίς προφυλάξεις από όσους απολάμβαναν τον ενθουσιασμό και την απλότητα του ανδρός.

Το έργο έπαιξε στα κανάλια και στα λοιπά φιλικά ΜΜΕ. Μέχρι που η ίδια η Πρωτοψάλτη κατεδάφισε τη σκηνοθεσία μαζί με τον πρωταγωνιστή. Προφανώς επειδή δεν άντεχε το μπαλαμούτι και ήθελε να είναι έντιμη με τον εαυτό της και το κοινό της.

Σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, μετά την κατακραυγή η δημοφιλής τραγουδίστρια είπε επί λέξει:

Όταν ήμασταν στην περιοχή του Κολωνακίου πήρε ο Πρωθυπουργός τον δήμαρχο και τον ρώτησε πώς πάει, πώς είμαστε. Είχαν περάσει ήδη 3,5 ώρες συναυλία. Λέει “γιατί δεν περνάτε από το Μαξίμου να σας χαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω κι εγώ” οπότε έκανε αλλαγή πορείας το φορτηγό, περάσαμε από το Μαξίμου, αισθάνθηκα πιεσμένη όταν είδα τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους μαζεμένους σχεδόν γύρω από τον Πρωθυπουργό.

Αλλά και η θέση μου από εκεί πάνω από το φορτηγό δεν θα ήταν δυνατό ποτέ να βάλω σε τάξη εκείνη την ώρα και να πω “πάρτε τα απαιτούμενα μέτρα που ορίζει ο νόμος. Καθίσαμε σχεδόν τρία λεπτά και φύγαμε και πήγαμε στα νοσοκομεία… Με προβλημάτισε κι εμένα ότι όλοι αυτοί που ήρθαν γύρω στον Πρωθυπουργό δεν κράτησαν τα μέτρα ασφαλείας“.

Πού σε πονάει και πού σε σφάζει. Και επειδή την Πρωτοψάλτη δεν μπορεί να την απολύσει, ίσως ήλθε η ώρα να απολύσει τους  σκηνοθέτες.

Για να πάρει προφανώς άλλους πιο προσεκτικούς, αφού χωρίς σκηνοθεσία δεν μπορεί να υπάρξει στο δημόσιο χώρο.