Άσχετος, επηρμένος, καταστροφέας: Τοιούτος έπρεπεν αυτοίς αρχιερεύς…

Του Γιώργου Καρελιά

Ο Κασσελάκης εξελέγη σαν “σωτήρας” και θα καταλήξει καταστροφέας του ΣΥΡΙΖΑ. Τους δικούς του δεν τους απασχολεί αυτό. Οι άλλοι, που ανησυχούν, ας πρόσεχαν.

Πρώτα ο Τσίπρας τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στις εκλογές του 2023. Επιλογή αρπακόλλα. Χωρίς κανένα έλεγχο του βιογραφικού του, τι πίστευε, τι έλεγε, τι έγραφε.

Ένα χρόνο μετά έβαλε υποψηφιότητα για αρχηγός. Και πάλι διαδικασία αρπακόλλα. Τον καλωσόρισαν όλοι. Ουδείς σκέφτηκε να ρίξει μια ματιά στην πρόσφατη δραστηριότητά του. Έτσι, ο άνθρωπος που εγκωμίαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη μάχη για την αρχηγία της ΝΔ έγινε αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος που αποκαλούσε τον Τσίπρα λαϊκιστή έγινε αρχηγός στο κόμμα του Τσίπρα!

Σε έναν τύπο που δεν είχε καμιά σχέση με την Αριστερά, ανέθεσαν να εκπροσωπήσει το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα.

Έκανε προεκλογική εκστρατεία με προμετωπίδα τα πολυτελή σπίτια του. Έβαλε μπροστά την προσωπική του ζωή. Ξημεροβραδιαζόταν στους Λιάγκες.

Τον εξέλεξαν για να σταματήσει την κατρακύλα. Τους παραμύθιασε με υποσχέσεις. Τη μία ότι πάει για την «πρωτιά», την άλλη για την «ανατροπή» και την τρίτη για «ποσοστό 20% και πάνω». Και τους χαντάκωσε. Ούτε 15%.

Τώρα τούς λέει ότι θα φτιάξει «τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ», που «θα κυβερνήσει ρηξικέλευθα». Τους δουλεύει ψιλό γαζί.

Ανακοινώνει τη διακοπή κυκλοφορίας του ημερήσιου φύλλου της ΑΥΓΗΣ για οικονομικούς λόγους (είναι αλήθεια ότι δεν βγαίνει οικονομικά). Διοχετεύει ότι το μισθολόγιο της εφημερίδας είναι διπλάσιο από αυτό των υπαλλήλων του κόμματος. Ταυτόχρονα, όμως, ανακοινώνει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Τότε ποιο το οικονομικό όφελος, αφού θα πληρώνονται οι ίδιοι άνθρωποι για ένα φύλλο την εβδομάδα; Όλα αυτά δεν έχουν οικονομική λογική. Και ενισχύουν την υποψία ότι κλείνει την ΑΥΓΗ για να μη διαβάζει όσα του σούρνει καθημερινά ο αρθρογράφος Θανάσης Καρτερός, που «χρεώνεται» στον Αλέξη Τσίπρα.

Kαι κάπου μέσα σε όλα αυτά πετάει στον αέρα το περί «μαύρου χρήματος». Το οποίο αναλαμβάνει να «εκλαϊκεύσει» ο «φρουρός» του, πρώην ναύαρχος Αποστολάκης με την επική φράση «ξέρετε κανένα κόμμα που να μην παίρνει μαύρα»; Την οποία ανασκεύασε στη συνέχεια: «Δεν είπα ότι το ξέρω, το φαντάζομαι…». Τόση… σοβαρότητα! Ο άνθρωπος αυτός, που παραλίγο να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη, ήταν δεξί χέρι και του Τσίπρα και τώρα «παραστάτης» του Κασσελάκη. Καριέρα εξασφαλισμένη.

Ο Κασσελάκης φτιάχνει «τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ». Το λέει ανοιχτά. Ένα «κόμμα ΙΧ» που διαρκώς θα συρρικνώνεται. Δεν τον ενδιαφέρει. Θα ωθεί στην έξοδο όσους αντιδρούν. Κι αν δεν βγαίνουν, θα τους διαγράφει. Οι διαφωνούντες είναι παγιδευμένοι, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Και επί του παρόντος δεν θα κάνουν. Ο Κασσελάκης και οι δικοί του ελέγχουν τους εσωτερικούς συσχετισμούς και θα επιβάλλουν αυτά που θέλουν. Στο τέλος μπορεί να τους βάλει «να ξυρίσουν μέχρι και το μουστάκι τους», για να θυμηθούμε τη γνωστή ατάκα ελληνικής ταινίας «Οι θαλασσιές οι χάντρες». Χάντρες και καθρεφτάκια πουλάει ο αρχηγός.

Βεβαίως, οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτή η πορεία οδηγεί στην ολοκληρωτική απαξίωση και στη συνεχή συρρίκνωση. Ο Κασσελάκης εξελέγη σαν «σωτήρας» και θα καταλήξει καταστροφέας του ΣΥΡΙΖΑ. Τον ίδιο και τους δικούς του δεν τους απασχολεί αυτό, αρκεί να είναι αρχηγός και οι άλλοι «φρουροί» του. Οι άλλοι, που ανησυχούν, ας πρόσεχαν. Τώρα είναι αργά.

Ή θα υποταχθούν πλήρως στα κελεύσματα ή θα ακολουθήσουν αυτό που λέει η λαϊκή ρήση: «Την πρώτη φορά συγχωρείς, τη δεύτερη υποχωρείς, την τρίτη αποχωρείς»…

ΑΠΟ ΤΟ NEWS 24 7