Έφυγε ο δημοσιογράφος και εκδότης Ηλίας Τζαφέρης

Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 57 ετών, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Καρφί» και των sites Lykavitos και Moneypress, Ηλίας Τζαφέρης.

Ο Ηλίας Τζαφέρης μετρούσε 34 χρόνια δημοσιογραφικής πορείας.

Είχε εργαστεί στην τηλεόραση, σε εφημερίδες, σε ραδιόφωνο και σε sites, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του το 1990 από τον Flash 961 Radio.

Το 1994 ανέλαβε χρέη αρχισυντάκτη στο Κανάλι 5 (Alter) για 5 χρόνια, από το 1994 μέχρι το 1999, ενώ παράλληλα έγινε διευθυντής στο Business Radio (από το 1997 ως το 1999).

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν ο Alpha, στον οποίο ανέλαβε χρέη αρχισυντάκτη από το 2000 ως το 2002, ενώ στη συνέχεια «μετακόμισε» στην εφημερίδα «Το Άρθρο», για λογαριασμό της οποίας εργάστηκε από το 2007 ως το 2011.

Ακολούθησε η στροφή σε έντυπα κυρίως οικονομικού περιεχομένου, αναλαμβάνοντας για ένα χρόνο αρχισυντάκτης στην «Ημερησία», ενώ στη συνέχεια ίδρυσε την εταιρία HT Press Online, η οποία είχε υπό τη σκέπη της δύο ενημερωτικά sites: το Lykavitos.gr και το Moneypress.gr.

Η τελευταία του ανάρτηση στο Facebook

Η τελευταία του ανάρτηση στο Facebook έγινε πριν 5 μέρες, ανεβάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Καρφί» του περασμένου Σαββατοκύριακου.

tzaferis_karfi_a83ee.jpg

Η ΕΙΗΕΑ

“Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο και αιφνίδιο θάνατο του αξιότιμου μέλους της ΕΙΗΕΑ, δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Καρφί», Ηλία Τζαφέρη.
Ο Ηλίας Τζαφέρης, με σημαντική εμπειρία σε όλα τα μέσα (τηλεόραση, εφημερίδες, site, ραδιόφωνο), υπηρέτησε την δημοσιογραφία για 34 χρόνια καταφέρνοντας να διακριθεί από νωρίς στον εκδοτικό χώρο”.