Αδικος Κόσμος

Toυ Μέλιου Ανδρικόπουλου

Όλος ο κόσμος μια ανοιχτή πληγή. Μια κοινωνία που νοσεί, νοσεί βαθύτατα. Ένας κατήφορος χωρίς τέλος. Το ”πείραμα” Άνθρωπος ,”μπάζει” από παντού.

Ίσως για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, οι θεσμοί, τα ”κέντρα αναφοράς”, είναι τόσο ασταθή και ευμετάβλητα που δεν μπορούν -πλέον- να δώσουν στον άνθρωπο, ούτε στο ελάχιστο, ”εσωτερικά στηρίγματα”.

Απόλυτη ελευθερία έκφρασης, απόλυτη σκλαβιά παντού. Τα ”πειραματόζωα” άνθρωποι, οικειοθελώς, παραχώρησαν και παρέδωσαν τους εαυτούς τους, στις ποικίλες εξουσίες, που με τη σειρά τους ,τους ευτελίζουν αδιάκοπα. Αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι ”πειραματίζονται” με τους εαυτούς τους, χωρίς να είναι ευχαριστημένοι με αυτό που είναι…Γεμίσαμε πολλές κατηγορίες ανθρώπων. Η κοινωνία βιώνει ένα απέραντο κατακερματισμό, οι άνθρωποι έχουν πλέον διαιρεθεί ακόμη και μέσα τους….

Με αυτή τη διαμόρφωση της κοινωνίας, όπως είναι φυσικό , ακυρώνονται και οι όποιες ηγεσίες, όσο φωτεινές προσωπικότητες και αν είναι.

‘Ολοι πλέον έχουν άποψη για όλα. Και όλοι, αποτελούν μια ξεχωριστή, απόμακρη, αλλοτριωμένη και μοναχική ιστορία.

Οι άνθρωποι έπαψαν να επικοινωνούν, διότι γνωρίζουν, πως αν μιλήσουν θα διαφωνήσουν!!

Οι μεγάλοι αγώνες, οι κοινές πορείες, οι συλλογικοί αγώνες, τείνουν να γίνουν… αναμνήσεις μια ”άλλης” εποχής!!

Οι ιδεολογίες, έχουν περιοριστεί στις βιβλιοθήκες και αποτελούν -πλέον- αντικείμενο μελέτης των φοιτητών!!

Συγγραφείς, κινήματα, συλλογικότητες κάθε είδους, δεν παράγουν πλέον την οποιαδήποτε ιδεολογία!!

Οι συζητήσεις καθημερινά, περιορίζονται όλο και πιο πολύ σε θέματα διαχείρισης και μόνο.

Εκτενείς αναλύσεις, γίνονται πλέον σχετικά με τη διαχείριση της φτώχειας των λαών!! Όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ,ότι το μείζον θέμα είναι τα χρήματα, τα οποία δεν φτάνουν ποτέ για την άνοδο του επιπέδου διαβίωσης των απλών ανθρώπων!!

Και καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι το ζητούμενο είναι η στοιχειώδη επιβίωση των πολλών, για να μπορεί φυσικά να ζει σε ”άλλο” πλανήτη μια πολύ μικρή μειοψηφία ”εγκληματιών”!!

Η εξουσία του χρήματος σήμερα, είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη εξουσία. Και αυτοί που την κατέχουν, σαδιστικά και ηδονιστικά, φροντίζουν απλά να αυξάνουν και να ενισχύουν το οικονομικό τους οπλοστάσιο. Δεν βλέπουν τίποτε άλλο μπροστά τους.

Οι κυβερνήσεις, άλλες αδύναμες και άλλες ανίκανες, παγκοσμίως, αδυνατούν να ισορροπήσουν τις αυξανόμενες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες των πολιτών τους.

Φροντίζουν απλά να ξεγελούν τους ανθρώπους, να περνά ο καιρός και συνεργάζονται κρυφά και στενά με τους ανθρώπους του δολοφονικού κεφαλαίου, για την συνέχιση της υποτέλειας και εξαθλίωσης λαών και ανθρώπων.

Οι πιο κάτω από τις κυβερνήσεις εξουσίες, δικαστικές, κρατικές, εκκλησιαστικές, δημοσιογραφικές, τραπεζικές, εφοπλιστικές, φροντίζουν να ταπεινώνουν τους ανθρώπους, να τους ευτελίζουν και να τους προκαλούν διαρκώς ενοχές και αισθήματα απογοήτευσης, ώστε να τους καθιστούν αδρανείς και ανίκανους να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν και τους τα έχουν στερήσει!!

Οι άνθρωποι δεν ξέρουν που να στραφούν, δυσκολεύονται ακόμη και να αντιληφθούν τις μεγάλες αδικίες που διαπράττονται καθημερινά-νύχτα και μέρα-σε βάρος τους.

Δυσκολεύονται να κατανοήσουν, ότι αυτοί που θα έπρεπε να πασχίζουν για το καλό τους, είναι οι μόνιμοι και μεγαλύτεροι βασανιστές τους!!

Οι υπερκακουργηματικοί εγκληματίες, οι εγκληματίες κατά συρροή, δεν βρίσκονται σε κάποια κρυφή γιάφκα, δεν βρίσκονται στη φυλακή!!

Είναι αυτοί ,που με τα ακριβά κοστούμια και τα πλατιά χαμόγελα, χτυπάνε τους αδαείς πολίτες στην πλάτη και προστατεύονται από ”εγκληματικούς” νόμους, από αστυνομίες, από γραφιάδες και δικαστικούς ”δυσλειτουργούς’!!

Δεν εμφανίζονται ξαφνικά, δεν είναι άγνωστοι!! Προεπιλέγονται για να υπηρετήσουν σκοπούς, για να υπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα, για να γίνουν οι ίδιοι ανάχωμα, ώστε να αποτρέψουν τους ανθρώπους να διεκδικήσουν δυναμικά αυτά τα οποία συστηματικά ”παράνομα” τους στερούν!!

Παράνομα φυσικά ,με ένα άλλο δίκαιο, με άλλους δικαστικούς λειτουργούς, με άλλη αντίληψη δικαιοσύνης!!

Με όπλα τους το ψέμα, τη συκοφαντία, τις απειλές και τους εκβιασμούς, καταφέρνουν πάντα, να κρατούν τους λαούς σε παρατεταμένη ύπνωση, σε εκτεταμένη ανέχεια.

Προσθέτουν καθημερινά στους ανθρώπους δυσβάστακτα βάρη, ώστε να μην μπορούν ποτέ να ”σηκώσουν κεφάλι”, να μην μπορούν να δουν καθαρά, να μην μπορούν να αντιδράσουν με οποιονδήποτε τρόπο!!

Η παγίδα έχει στηθεί καλά.!!Μόλις υπάρξουν κάποιες αχνές αντιδράσεις, τους πετάνε κάποια ψίχουλα, οι δικοί τους παπαγάλοι μιλάνε για τεράστια ευεργεσία, κερδίζουν χρόνο και η ζωή συνεχίζεται να είναι υπέροχη για τις ”εκλεκτικές” μειοψηφίες και οι πολλοί πασχίζουν για την στοιχειώδη επιβίωση!!

Όλα αυτά είναι γνωστά. Η κατάφορη αδικία έχει σχεδόν θεσμοθετηθεί και αδιάκοπα πασχίζουν αυτή την εγκληματική αδικία ,σε βάρος των πολλών, να την παρουσιάσουν ως μία φυσιολογική κατάσταση!!

Το ρόλο αυτό τον έχουν αναθέσει και τον παίζουν ”επάξια”, τα μέσα ενημέρωσης, που με μεγάλη ευκολία κάνουν το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο, ανάλογα με το τι συμφέρει κάθε φορά ,αυτούς που κατέχουν την πολιτική και οικονομική εξουσία!! ”Άξιος ο μισθός σου δούλε!!”

Όλα αυτά φυσικά, είναι απλές διαπιστώσεις. Γνωρίζουμε πως δεν αρκούν. Είναι όμως ,εξαιρετικά δύσκολο , να ξετυλιχτεί το ”κουβάρι της αδικίας” διότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι υποταγμένες ψυχές, είναι κουρασμένες συνειδήσεις, δεν έχουν επαρκή πληροφόρηση-τι ειρωνεία με τόση εκτεταμένη παραπληροφόρηση που υπάρχει σήμερα…-δεν έχουν καθοδήγηση και το τραγικότερο, δεν γνωρίζουν, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν, ποιές είναι οι αυθεντικές φωνές που αξίζει να εμπιστευτούν και να ακολουθήσουν!!