«Απογεύματα με ελληνικά ντοκιμαντέρ»: Πάνου Δεληγιάννη «Ευτυχισμένοι Πρίγκιπες»

Προβολή ντοκιμαντέρ από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ολοκληρώνει τις προβολές του μηνιαίου κύκλου «Απογεύματα με ελληνικά ντοκιμαντέρ»,στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 (ώρα 18:30) προβάλλεται το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ευτυχισμένοι Πρίγκιπες» | Príncipes Felizes (2018, 82′) σε σκηνοθεσία του Πάνου Δεληγιάννη. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη καθώς και με άλλους συντελεστές της ταινίας

Σε μια από τα πιο σκληρές φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο, η ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί καταφύγιο για μια ομάδα παιδιών. Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ, το έργο που ονειρεύονται να ανεβάσουν με τον Έλληνα δάσκαλο τους, γίνεται η ευκαιρία για πρωτοφανείς αλλαγές στον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους, το γκέτο τους και τις αντιφάσεις της πόλης τους, όπου όπλα και κρουστά χτυπάνε στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό.

Η ταινία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων το 1ο Βραβείο Ελληνικής Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (2019) καιτο Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Montreal Independent Film Festival (2020), στο Berlin International Art Film Festival (2021) και στο Hollywood International Golden Age Festival (2021).

Δείτε τo trailer εδώ

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ |Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος /Τ: 210 3418051 | www.piop.gr