Απόφαση – κόλαφος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για μεγάλο διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής

Στην αποκάλυψη ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής ύψους 17,8 εκατ. ευρώ για την προμήθεια καμερών παραβιάσεων του ΚΟΚ προχώρησαν ο Παύλος Πολάκης και ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται ότι κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος σχεδίου σύμβασης, κάνοντας παράλληλα αναφορά στις καταγγελίες για υπερκοστολόγηση που είχε κάνει η μειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής. Μάλιστα πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το Ελεγκτικό Συνέδριο ακυρώνει τη συγκεκριμένη σύμβαση.

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα αλλά ως τραγωδία…» τονίζει ο Παύλος Πολάκης και καταγράφει το χρονικό της υπόθεσης, το οποίο όπως αναφέρει, θυμίζει μέρες ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Παλιότερα μέσω αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση της γρίπης και καλά, είχαν αγοραστεί μέσω μιας τεχνικής κατασκευαστικής εταιρείας (!!!!)  ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Α.Ε νομίζω το όνομά της, θερμικές κάμερες για τα σημεία εισόδου στη χωρά σε τιμές 120.000 ευρώ η μια όταν η τιμή της καλύτερης στην πιάτσα ήταν 12.000 ευρώ!».

«Ε μαντέψετε: Σήμερα το «επιτελικό κράτος» του Μητσοτάκη, μέσω της Περιφέρειας Αττικής Πατούλη – Χαρδαλιά, υπέγραψε σύμβαση για αγορά 388 καμερών για τον έλεγχο της κυκλοφορίας που κοστίζουν 10.000 ευρώ η καλύτερη, στην τιμή των 36.000 ευρώ η μια!».

Όπως υπογραμμίζει ο Παύλος Πολάκης, «έστησαν τις τεχνικές προδιάγραφες, δεν έκαναν ερευνά αγοράς, και ανέθεσαν τη δουλειά με έκπτωση% (!!!!) και έτσι ήθελαν να φάνε 17.800.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που εντάχθηκε το έργο! Ευτυχώς όμως  το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου ακύρωσε το διαγωνισμό ονομάζοντας μάλιστα και “διεφθαρμένους” αυτούς που τον διεξήγαγαν!»

Ο Γιάννης Σγουρός, έκανε για το θέμα την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ώρες ευθύνης για τη διοίκηση του κ. Χαρδαλιά, η οποία καλείται να χαράξει και να ακολουθήσει μια νέα πορεία διαφάνειας και όχι να συνεχίζει τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης που έχουν οδηγήσει τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σε οικονομικό αδιέξοδο και ανυποληψία, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς στη διαδικασία της συγκρότησης του νέου Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για ένα διαγωνισμό τέτοιου προϋπολογισμού θα έπρεπε να λειτουργήσει ως καμπανάκι κινδύνου προς τη σημερινή διοίκηση ώστε να ακυρώσει την όλη διαδικασία για προφανείς λόγους διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Όταν παραβιάζονται συστηματικά οι αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και εξαφανίζεται ο υγιής ανταγωνισμός, είναι μονόδρομος και χρέος η αντίδραση μας, αλλά και ευθύνη της διοίκησης μια διαφορετική πολιτική νομιμότητας, διαφάνειας και καταδίκης αυτών των πρακτικών. 

Καλούμε τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, να διαφοροποιηθεί από την προηγούμενη διοίκηση, με πρώτο βήμα την επανάληψη αυτού του διαγωνισμού.

Υ.Γ-1: Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει.

Υ.Γ-2: Τελικά ποιες συμβάσεις είναι σε εκκρεμότητα και ποιο είναι σήμερα το τελικό οικονομικό άνοιγμα της Περιφέρειας Αττικής;»