Βαρέθηκαν… 

Του Ιωάννη Δαμίγου

Κουράστηκαν ως φαίνεται, να διοικούν ηλίθιους. Δεν έχει ενδιαφέρον για τους ίδιους, αλλά είναι η δουλειά τους! Ίσως τα περίμεναν πιο δύσκολα και είναι πράγματι απογοητευτικό να νικούν συνέχεια, ακόμα και για τους ίδιους. Όπως και να το κάνουμε, μια αγωνία θα τους κρατούσε πιο ενεργούς, θα είχαν κάποιες αναστολές, ίσως να ήταν εξ ανάγκης πιο σοβαροί. Μα τώρα είναι αναγκασμένοι, να συγκρατούνται με μεγάλη προσπάθεια, να μη ξεσπούν σε γέλια. Ίσα που τα καταφέρνουν, αλλά οι προκλήσεις είναι και πολλές και μεγάλες. Με το δίκιο τους όμως, καθώς ακούν πως εμφανίζονται ρωγμές και πως έρχονται δύσκολες ώρες και πως είναι στρυμωγμένοι! Από ποιους και πώς, πότε και γιατί, δεν εξηγεί κανείς από αυτούς που τα γράφουν, εκτός και αν νοιώθουν οι ίδιοι την ανάγκη της όποιας, δήθεν δυσκολίας για να κρατούν σε εγρήγορση τους ράθυμους βουλευτές των.

Έχουν επιτύχει τους στόχους των με τέτοια ταχύτητα, επιβάλουν τους νέους με ελάχιστες απώλειες και έχουν τον τρόπο να διορθώνουν τις κακές πράγματι αποφάσεις των με ακόμη χειρότερες, χωρίς να γίνονται αντιληπτές από τους πάσχοντες! Ήξεραν πως έχουν να κάνουν με ανόητους, προφανώς γιατί δεν είχαν υπολογίσει τον βαθμό ηλιθιότητας, ξεκάθαρα! Μη του χρεώσουμε αυθαίρετα και την ανυπαρξία αντιπολίτευσης! Ίσως είναι το μόνο για το οποίο δεν φέρει την ευθύνη! Για όλα, μα όλα τ’ άλλα, είναι υπεύθυνος. Άλλωστε η ακούσια έλλειψη αντιπολίτευσης, είναι υπεύθυνη στο κάτω κάτω, για τις κυβερνητικές χοντροκοπιές που έχουν γίνει και έχουν προκαλέσει τις ελάχιστες απώλειες. Σίγουρα θα είχαν πληρώσει το τίμημα με κάποιες παραιτήσεις, τόσο στην υπόθεση Μίχου, λόγου χάρη, όσο και στο έγκλημα των Τεμπών, για να μην αναφέρω σωρεία άλλων. Και σίγουρα θα βρίσκονταν σε καλύτερη θέση. Ποτέ δεν είναι αργά όμως, μια και ηλίθιοι αυτοί δεν είναι, αν και τους υποδύονται όταν παραστεί ανάγκη.

Το ότι βαρέθηκαν την ευκολία, είναι και η μόνη τους απειλή, όμως. Ίσως αυτό αποτελεί και το πιο σοβαρό πρόβλημα για την κυβέρνηση! Η χαλαρότητα από την μια και η υπέρμετρη επίδειξη αλαζονείας από την άλλη, κάποιων καθαρόαιμων φασιστών, πιθανόν να επιφέρει εσωτερικά μόνο προβλήματα, ελεγχόμενα πιθανόν, από τους σκληρούς δεξιούς με τον πρόσκαιρο μανδύα του κεντροδεξιού, εν όψη ευρωεκλογών. Άλλος κίνδυνος προς το παρόν και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν προβλέπεται. Αντιπολίτευση, τουλάχιστον υποτυπωδώς σοβαρή δεν υπάρχει, ενώ ταυτόχρονα πλεονάζουν οι ηλίθιοι. Κι ας βαρέθηκαν οι ίδιοι, οι εργοδότες των παραμένουν και ελέγχουν με αμείωτο ενδιαφέρον, έτοιμοι να επέμβουν με διορθωτικές κινήσεις αν χρειασθεί. Ήδη τέτοιες κινήσεις διόρθωσης έχουν προειδοποιητικά προκύψει, για του ισχυρισμού το αληθές.