Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ

Βρέθηκε νεκρός στη Σύμη ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοούνταν από την προηγούμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος της Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, βρισκόταν σε βάρκα μαζί με δημοσιογράφους, για να τους δείξει τα επικίνδυνα σημεία. Τότε κάμερα από τηλεοπτικό συνεργείο εντόπισε το πτώμα του 67χρονου παρουσιαστή, καθώς τραβούσαν βίντεο και πλάνα από την περιοχή.

Ο δήμαρχος Σύμης δήλωσε στο OPEN ότι «ήμουν στη βάρκα που πήγαμε όλοι μαζί για να βρούμε το σπήλαιο που λέγανε πως πήγε. Τράβαγαν οι κάμερες και η κάμερα της ΕΡΤ έπιασε ένα αντικείμενο, δίπλα στο φράκτη, 10 μέτρα από την παραλία. Σκοτωμένος ο άνθρωπος. Αν είναι δυνατόν. Είχε φτάσει στον προορισμό του και 10 μέτρα από την παραλία που έχει 200 άτομα, δεν τον είδε κανείς. Έπεσε και σκοτώθηκε».

Η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου με τη σειρά της δήλωσε πως: «Κατάφερε και διένυσε αυτή τη δύσβατη περιοχή και έφτασε στο τέλος και θα δούμε τώρα τι έγινε και βρέθηκε εκεί. Είναι πολύ κοντά στο σπίτι του. Κατάφερε να διανύσει την διαδρομή που είχε προγραμματίσει» και στο τέλος αυτής φαίνεται πως κάτι συνέβη.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο παρουσιαστής παραθέριζε στο νησί της Σύμης και η τύχη του αγνοούνταν από το βράδυ της Τετάρτης (5/6).

Ο 67χρονος είχε πάει για μπάνιο και επέστρεφε με τα πόδια από δυσπρόσιτη παραλία.

Οι αστυνομία για τέσσερις ημέρες διεξήγαγε έρευνες σε όλη την περιοχή στην οποία χρησιμοποιήθηκαν drones και συμμετείχαν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ποιός είναι ο Μάικλ Μόσλεϊ

Ο Μάικλ Μόσλεϊ σπούδασε ιατρική στο Λονδίνο, είναι πτυχιούχος γιατρός, αλλά τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται ως δημιουργός ντοκιμαντέρ και βραβευμένος επιστημονικός δημοσιογράφος. Είχε γράψει βιβλία για την υγεία, τη διατροφή και την άσκηση, και είχε το δικό του podcast. Συνεργάστηκε με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC, το κανάλι ITV, το κανάλι Chanel4, την Telegraph και είχε εβδομαδιαία στήλη στη Daily Mail.

Τα προγράμματα του κέρδισαν βραβεία ανάμεσα τους, ένα EMMY και ανακηρύχθηκε «ιατρικός δημοσιογράφος της χρονιάς» από τη Βρετανική Ιατρική Ένωση για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Είχε κάνει εκτεταμένες έρευνες για τη διατροφή, την άσκηση υψηλής έντασης και τον αντίκτυπο των ηλεκτρονικών τσιγάρων στην υγεία.

Στην εκπομπή του BBC, Trust Me I’m a Doctor (Εμπιστέψου Με Είμαι Γιατρός), ο Michael Mosley διερευνούσε σε επιστημονικά εργαστήρια τα πιο πρόσφατα στοιχεία πίσω από ισχυρισμούς υγείας και πρωτοσέλιδα – για παράδειγμα, εάν η ζάχαρη είναι πραγματικά ο «νέος καπνός», για το αλκοόλ, και αν πρέπει να ανησυχούμε για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Είχε επίσης δημιουργήσει μεγάλα πειράματα εξετάζοντας τα οφέλη της κατανάλωσης λιπαρών ψαριών, εάν το μαγείρεμα με κουρκουμά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου και πώς να αυξήσουμε τα επίπεδα βιταμίνης D.