Γ. Λούλης: Νέα δεδομένα για Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Πώς σχολιάζει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2024 ο Γιάννης Λούλης.    

«Τα φαινόμενα που βιώνουμε στη χώρα μας και κατέγραψαν οι ευρωεκλογές, δεν είναι παράδοξα. Ό,τι συμβαίνει στις δημοκρατίες γενικά, και στην Ευρώπη ειδικά, διαχέεται και στη χώρα μας», αναφέρει ο γνωστός επικοινωνιολόγος και συγγραφέας, Γιάννης Λούλης, σχολιάζοντας στο iEidiseis το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και προσθέτει: «Καταρχάς, υπάρχει μια σοβαρότατη κρίση, σε σχέση με την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού γενικά, αλλά και των πολιτικών ηγεσιών ειδικά.

Μέσα στις συνθήκες αυτές, εκδηλώνονται στο εκλογικό σώμα κυρίως δύο αντιδράσεις: Η πρώτη οδηγεί στην οργή. Φυσικά οι οργίλοι ψηφοφόροι επιλέγουν πολιτικούς που είναι ακραίοι και φανατικοί. Η δεύτερη αντίδραση οδηγεί στην απάθεια και στην αποστασιοποίηση.

Τούτο ακριβώς συνέβη στις δικές μας ευρωεκλογές.

Με ένα τουλάχιστον ευτύχημα: Ότι δηλαδή οι ακραίοι αποτελούν μειοψηφίες. Αν και η τοξικότητά τους αποτελεί ένα μόνιμο δηλητήριο».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Λούλης συνεχίζει: «Στην πολιτική φάση που βρισκόμαστε πάντως, το πολιτικό σκηνικό εκπέμπει μεγάλη κόπωση. Το κυβερνών κόμμα συνεχίζει να κυριαρχεί απόλυτα (έστω και λαβωμένο αρκετά).

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο. Τούτο φυσικά ευνοεί τον ίδιο. Την ίδια ώρα όμως, τούτο μόνο υγιές δεν είναι σε μια Δημοκρατία.

Παράλληλα, τα δύο κεντροαριστερά κόμματα, δεν αθροίζουν ως μία δύναμη. Αποτελούν, αντίθετα, δύο αδυναμίες! Σοβαρές αδυναμίες. Και ως κόμματα και ως ηγεσίες.

Ο Κασσελάκης είναι αεικίνητος, αλλά στερείται παντελώς πειθαρχίας και στρατηγικής. Τα κάνει όλα μόνος και οι σύμβουλοί του απλώς διαπιστώνουν ότι είναι επικοινωνιακό ταλέντο που δεν χρειάζεται συμβούλους!

Παράλληλα, ο Ανδρουλάκης προσπαθεί χωρίς χάρισμα.

Στην ουσία λοιπόν, αντί η κεντροαριστερή αντιπολίτευση να πιέζει με κάποια εναλλακτική στρατηγική πρόταση, απλώς παραδέρνει και ό,τι τύχει!

Από εκεί και πέρα, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας τη σαφώς μεγαλύτερη συγκρότηση, θα κυριαρχεί χωρίς όμως να εκπλήξει με μια νέα διαδρομή, ενώ μια κατάκοπη κοινή γνώμη γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα βρεθούν πουθενά ευχάριστες εκπλήξεις.

Καθώς το κατάκοπο σκηνικό θα βασιλεύει!»

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR