Δείκτης νοημοσύνης 

Του Ιωάννη Δαμίγου

Πιστεύω πως αρκετοί, αν όχι λίγοι, έλυσαν την απορία τους για το μέγεθος της ακροδεξιάς στον τόπο μας, είτε υφέρπουσας είτε καλπάζουσας, με την ευκαιρία του πλήθους πολιτών να παρακολουθεί την στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας. Να χειροκροτεί τα … τανκς, που περνούν από μπροστά του! Να πει κανείς ας πάει στο καλό, όταν πρόκειται για παρέλαση μαθητών, προβάλλοντας τις σεβαστές αντιρρήσεις του! Μα να χειροκροτούν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα; Μιλάμε για αναγκαστική απόσυρση του δείκτη νοημοσύνης, μη μετρηθεί επίσημα και αποτυπωθούν αυταπόδειχτα στοιχεία στέρησης.

Γιατί ποιοι νοήμονες (ευθέως) πολίτες, θα σπαταλούσαν την εκμετάλλευση της αργίας, κατεβαίνοντας στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσουν στρατιωτική παρέλαση, που δεν συντρέχει ούτε ένας σοβαρός λόγος να εξακολουθεί να συμβαίνει. Υπάρχουν δηλαδή τόσοι φανατικοί με τα του στρατού καθέκαστα, που δεν ικανοποιούνται ούτε από την απ’ ευθείας σύνδεση και μετάδοση της παρέλασης από την … εμπορική κίνηση της ελληνικής τηλεόρασης για νέο ρεκόρ τηλεθέασης; Αλήθεια ρωτώ, υπάρχει κάτι τόσο ενδιαφέρον στην παρακολούθηση μιας τέτοιας παρέλασης, που αγνοώ; Αυτό που μένει ξεκάθαρα λοιπόν, είναι το προσωπικό ενδιαφέρον των πολιτών για την εμφανή παρουσία των ως δύναμη των ακροδεξιών τάσεων.  Άρα, εδώ επιβάλλεται η μέτρηση του δείκτη νοημοσύνης, που μοιραία είναι χαμηλών μετρήσεων, εκ φύσεως!

Το να παρακολουθείς σύγχρονες μηχανές εξολόθρευσης ανθρώπινης ζωής και να σε διαπερνά ρίγος συγκίνησης, με δόση εθνικής έπαρσης, για να χειροκροτείς κιόλας από πάνω, ο δείκτης νοημοσύνης και όποιο τεστ μέτρησης, περισσεύει. Αρκεί κανείς, να αναλογιστεί πως παρόμοια και σίγουρα πιο εξελιγμένα από τα ελληνικά διαθέσιμα καταστρεπτικά όπλα, χρησιμοποιούνται για την εξολόθρευση άμαχων στην Παλαιστίνη και όχι μόνο. Το χειροκρότημα, μάλλον κρύβει αποδοχή κατ’ αρχή, αν όχι επιθυμία χρήσης στην πρώτη ευκαιρία που θα δοθεί. Η αναζήτηση ψυχολογικής βοήθειας, υποστήριξης, θα ήταν πρέπουσα, αλλά … νοσεί και το σύστημα υγείας.

Ο δείκτης νοημοσύνης βλέπετε, σε χαμηλά επίπεδα, επιτρέπει στον πολίτη να παρακολουθεί και να χειροκροτεί τους μεσάζοντες των εμπόρων, πρωθυπουργό και υπουργούς, τα όπλα τους και τον στρατό τους να παρελαύνει, πληρωμένος και με ακριβούς τόκους εξ’ ολοκλήρου από τον λαό παρατηρητή. Ευρισκόμενος σε διαρκή αδράνεια, παθητικός και ανεχτικός, ακριβώς λόγω του εξαιρετικά χαμηλού βαθμού νοημοσύνης, Η ακροδεξιά, μη έχοντας το παραμικρό να παρουσιάσει, στρέφεται πάντα στην χρήση της εθνικής υπερηφάνειας, που τόσο πολύ ταιριάζει στους αδαείς. Οι αδαείς και πατριωτικά υπερήφανοι, αποτελούν το στήριγμα των καθεστώτων, που παρελαύνει σε μεγάλες λεωφόρους προς εντυπωσιασμό. Στο λιμάνι του Ηρακλείου, υψώθηκε ελληνική σημαία 1,5 στρέμματος, πρωτοβουλία επιχειρηματία, που θέλησε να εκφράσει την υπερηφάνεια του για των αγώνα των προγόνων μας! Δηλαδή υπερηφάνεια και τιμή με το τετραγωνικό μέτρο! Τι να μετρήσει κι ο δείκτης νοημοσύνης; Ζήτω η Ελλάς! Ζήτωσαν τα σώματα ασφαλείας! Ζήτωσαν τα τεθωρακισμένα!

Ζήτωσαν οι αλλοιώσεις! Ζήτωσαν οι μονταζιέρες. “Παραιτήσου ήρεμα”! Απ’ τον ταραμά στην σκορδαλιά και πως ν’ αντέξεις!