Δημοσκόπηση της Alco: 8 στους 10 πολίτες μιλούν για απόπειρα συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών

8 στους 10 απάντησαν ότι γίνεται απόπειρα συγκάλυψης στα Τέμπη – Ανησυχητική και η εικόνα για την Δικαιοσύνη αναφορικά με τον χειρισμό για το έγκλημα σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Ειδικότερα στο ερώτημα «ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, θεωρείται ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ή δεν υπάρχουν και και γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης» το 77% απάντησε ότι γίνεται απόπειρα συγκάλυψης, έναντι του 11% που απάντησαν ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Μάλιστα, βάσει του τηλεοπτικού σταθμού, από τους 8 στους 10 σχεδόν πολίτες που λένε ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, 6 στους 10 είναι ψηφοφόροι της ΝΔ. 

Δημοσκόπηση Alco

Ανησυχητική και η εικόνα για την Δικαιοσύνη, αναφορικά με τον χειρισμό για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, με 7 στους 10 να πιστεύουν ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση.

Ειδικότερα το 38% απάντησε καθόλου στο ερώτημα «εμπιστεύεστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου τη δικαιοσύνη σε σχέση με την απόδοση ποινικών ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη».  Το 29% απάντησε λίγο, 22% αρκετά, 5% πολύ και ποσοστό 6% είπε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση Alco

Στο ερώτημα αν «πιστεύετε ότι μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έχουν γίνει όσα πρέπει για να μην ξαναεπαναληφθεί» το 77% απάντησε «όχι», έναντι του 9% που είπε «ναι». Ένα ποσοστό του 14% που είπε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση Alco

Κόλαφος και ο δείκτης ικανοποίησης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να χάνει δύο μονάδες τον μήνα, αφού στο ερώτημα «είστε πολύ αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση», αφού το 46% δήλωσε τον Μάρτιο ότι δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι, το 29% «λίγο», το 23%«πολύ/αρκετά» και ένα ποσοστό 2% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Δημοσκόπηση Alco

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ καταγράφει  27%, με απώλεια 1,2 μονάδων σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Φεβρουαρίου, το ΠΑΣΟΚ με απώλεια 0,7 της μονάδας μέσα σε ένα μήνα είναι στο 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με κέρδη 0,3% βρίσκεται στο 10,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 17,8%.

Δημοσκόπηση Alco