Δημοσκόπηση Pulse: 29% η ΝΔ, μάχη ΠΑΣΟΚ και Πλεύσης για την δεύτερη θέση

Nέα πτώση του ΠΑΣΟΚ που δίνει μάχη στήθος με στήθος με την Πλεύση Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση ενώ η ΝΔ καταγράφει οριακή άνοδο σύμφωνα με δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 29% στην εκτίμηση ψήφου (από 27,5% στην μέτρηση του Μαρτίου) και διατηρεί 15 μονάδες διαφορά από την Πλεύση Ελευθερίας, που είναι στο 14%.

Μέτρα στήριξης για τη μεσαία τάξη

Ειδικότερα, στο ερώτημα «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την ανάγκη ανακοίνωσης επιπλέον μέτρων για τη στήριξη της μεσαίας τάξης» όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως μεσαία τάξη απαντούν:

  • ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ 65%
  • ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΦΩΝΩ 24%
  • ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΦΩΝΩ 4%
  • ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΑΦΩΝΩ 2%
  • ΔΓ/ΔΑ 5%

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου (σενάριο κατανομής αναποφάσιστων) η Νέα Δημοκρατία καταγράφει **% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με **%.

Αναλυτικά τα ποσοστά:

  • ΝΔ 29%
  • ΠΑΣΟΚ 13%
  • Ελληνική Λύση 9,5%
  • ΚΚΕ 8,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 7%
  • Πλεύση Ελευθερίας 14%
  • Φωνή Λογικής 3,0%
  • ΜέΡΑ25 3%
  • Κίνημα Δημοκρατίας 3%
  • Νίκη 3,5%
  • Νέα Αριστερά 3%
  • Σπαρτιάτες 1%
  • Άλλο 2,5%

Πρόθεση ψήφου

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

  • ΝΔ 24%
  • ΠΑΣΟΚ 11%
  • Ελληνική Λύση 8%
  • ΚΚΕ 7%
  • ΣΥΡΙΖΑ 6%
  • Πλεύση Ελευθερίας 11,5%
  • Φωνή Λογικής 2,5%
  • ΜέΡΑ 25 3%
  • Κίνημα Δημοκρατίας 2,5%
  • Νίκη 3%
  • Νέα Αριστερα 2,5%
  • Σπαρτιάτες 1%
  • Άλλο 2%
  • Αποχή/Λευκό 3%
  • Αναποφάσιστοι / ΔΑ 13,5%

Σημειώνεται πως η έρευνα της Pulse διενεργήθηκε στο διάστημα 25 με 28 Απριλίου, σε δείγμα 1.144 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

Μοιρασμένες οι απόψεις για το χρόνο των εκλογών

Την ίδια ώρα μοιρασμένες είναι απόψεις των πολιτών για το πότε πρέπει να διεξαχθούν εθνικές εκλογές. Το 39% επιθυμεί η χώρα να πάει στις κάλπες το συντομότερο δυνατό, ενώ ένα άλλο 39% θέλει οι εκλογές να διεξαχθούν όπως προβλέπεται το 2027. Υπάρχει και ένα 14%, που «προτείνει» οι εκλογές να γίνουν το 2026.

Πώς αξιολογούνται τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Όσον αφορά το μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση των ενοικιαστών, χαρακτηρίζεται θετικό από το 57% του γενικού συνόλου και από το 62% των ενοικιαστών.

Ανάλογες και οι απαντήσεις και σε ό,τι αφορά το μέτρο για την ενίσχυση των συνταξιούχων. Το 59% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το μέτρο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Όμως, ένα μεγάλο ποσοστό θεωρεί μεν θετική την απόφαση της κυβέρνησης, αλλά όχι αρκετή για να επιλύσει τα προβλήματα της κοινωνίας.