Δικηγόρος Ινδαρέ: «Από την κατάληψη της Ματρόζου δεν συνελήφθη κανείς»

‘Αν επιτρέψουμε ρωγμές στις συνταγματικές ελευθερίες θα βρούμε την Αστυνομία στην κρεβατοκάμαρα μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Ινδαρέ Θεόδωρος Μαντάς. 

«Και 13 εισαγγελείς να υπήρχαν, υπήρχαν για την εκκένωση της κατάληψης. Εφόσον δεν υπήρχε εισαγγελική εντολή, ένταλμα εισόδου στο συγκεκριμένο σπίτι, η Αστυνομία δεν είχε κανένα δικαίωμα να εισέλθει», εξήγησε μιλώντας ρ/σ Στο Κόκκινο. 

«Και ορθώς ο κ. Ινδαρές δεν επέτρεψε τη διέλευση των αστυνομικών, διότι αν επιτρέψουμε έστω και μια ρωγμή στις συνταγματικές ελευθερίες μας, σύντομα να τους βρούμε μέσα στην κρεβατοκάμαρα μας».

Ο Θεόδωρος Μαντάς έκανε δηλώσεις μόλις ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση που διαπίστωσε τις σωματικές βλάβες και κακώσεις που υπέστησαν ο Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοι του. 

Επισήμανε ότι οι τρεις τους είναι οι μόνοι συλληφθέντες από την επιχείρηση της Αστυνομίας στο Κουκάκι ότι σκοπίμως αναφέρονται συλλήβδην ως «εννέα συλληφθέντες», ενώ οι άλλοι έξι είναι από άλλη κατάληψη σε άλλη οδό, την οδό Παναιτωλίου και όχι στην οδό Ματρόζου.

«Από την κατάληψη της Ματρόζου δεν συνελήφθη κανείς» είπε συνήγορος της οικογένειας. Όσον αφορά την «πληροφορία» που διακινήθηκε για να δικαιολογηθεί η βία που ασκήθηκε στον Δημήτρη Ινδαρέ, ότι δήθεν προσπάθησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού, ο κ. Μαντάς τη χαρακτήρισε γελοία. 

«Απόδειξη της γελοιότητας είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο πράγμα στο κατηγορητήριο. Εξάλλου το ηχητικό ντοκουμέντο είναι αποκαλυπτικό, της παράλογης βίας που ασκήθηκε στον κ. Ινδαρέ, όπως και η φωτογραφία που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι χτυπήθηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους».

ΑΠΟ ΤΟ TVXS