Διυλίζοντας

Του Ιωάννη Δαμίγου

 

Το παρακράτος και το κράτος σε αγαστή αδιαμφισβήτητη συνεργασία, ακούει, κρυφακούει, παρανομεί ευθέως και κατά συρροή, διυλίζοντας τα απομεινάρια της δημοκρατίας, τις λεπτομέρειες πότε, πως, ποιους, γιατί. Παρανόμησαν, τελεία! Κάθε επεξήγηση, αιτιολόγηση και παραπλάνηση, αποτελεί έργο διύλισης, κέντρων και παράκεντρων, εντεταλμένων βουλευτών, δικαιοσύνης και δημοσιογράφων.

Η δικαιοσύνη διυλίζει γεγονότα και πράξεις εσκεμμένα, δευτερεύουσας σημασίας, αρνούμενη να ασχοληθεί με τις συγκεκριμένες εξόφθαλμες κυβερνητικές παραβάσεις και παραβιάσεις νόμων, γελοιοποιούμενη. Δημοσιογράφος θύμα αποδεδειγμένης  παρακολούθησης, προτείνει κινήσεις και δείχνει νομικούς δρόμους, στον … εισαγγελέα, για επιτυχή ανάδειξη ευθυνών! 

Αποκλεισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες σε άγνωστης ιδιοκτησία … νησίδα, χωρίς νερό, φαγητό και με ένα άταφο νεκρό κοριτσάκι πέντε ετών δίπλα τους, από τσίμπημα σκορπιού, διυλίζουν την αντοχή αλλά και την ύπαρξη της … ανθρωπιά μας. Πτώματα που επιπλέουν στο Αιγαίο των τουριστών …  αποθανατίζονται από κινητά τηλέφωνα που μεταφέρουν στα social media εικόνες φρίκης, διυλίζοντας την ξενοιασιά των διακοπών. Πτώματα ανθρώπων να επιπλέουν, δεκαπενταύγουστο, που οι καλοί και πιστοί … χριστιανοί, εύχονται «καλή Παναγιά» και σταυροκοπιούνται στις εκκλησιές, διυλίζοντας την πίστη.

Ο εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσών πρωθυπουργός θα παραστεί στον εορτασμό της Μεγαλόχαρης, ο αθεόφοβος υβριστής του ήθους, διυλίζοντας την ανεξάντλητη αντοχή και ανοχή των υπηκόων του. Πιθανό να μεταβεί με ελικόπτερο στο νησί, προς αποφυγή συνάντησης με επιπλέοντα πτώματα. Ο παρακολουθούμενος πρόεδρος διυλίζει το εναπομείναν … θάρρος του, για αντιμετώπιση του απαλλαγμένου κατηγοριών ανταγωνιστή του, φοβούμενος ο ίδιος μη τυχόν προλάβει ο αθώος πονηρός βουλευτής να τον …. διαγράψει!

Στο υπέρ δεξιό κόμμα των μουγκοθόδωρων, διυλίζουν τα κέρδη από τις απώλειες αμφισβήτησης, με τα πρόσκαιρα κέρδη να υπερισχύουν της αμφίβολης επανεκλογής των. Ήρωας με τις παντούφλες, αποχωρώντας πλέον από την …. επιτυχημένη πολιτική του, κατήγγειλε την σιωπή των ΜΜΕ, αίφνης και αφυπνισθείς!

Να το θαύμα, άπιστοι!Τα διυλιστήρια χρειάστηκαν μια κρατική … διύλιση των υπερκερδών τους, ανάλογη του καρτέλ της ενέργειας, ως επίσημοι χορηγοί του κυβερνητικού καταστήματος. Η ελληνική κοινωνία, εξακολουθεί κατά την προσφιλή της ενασχόληση, να διυλίζει τον κώνωπα, προς εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.