Εδώ η NOVARTIS, εκεί η NOVARTIS, πού είναι η NOVARTIS;

Του Γ. Τεκίδη

Νέο σκάνδαλο, και τι  σκάνδαλο αυτή τη φορά. Βγαίνει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και προτείνει στην κυβέρνηση να διεκδικήσει εξωδικαστικά μεγάλα ποσά αποζημιώσεων από την φαρμακερή NOVARTIS για την τεράστια ζημία που υπέστη, λέει, ο κρατικός κορβανάς και το ασφαλιστικό σύστημα από την αθέμιτη υπερτιμολόγηση των προϊόντων της , την εποχή που η ηρωική κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, ματώνοντας κυριολεκτικά…πάλευε να βγάλει τον τόπο από τον βούρκο των μνημονίων.

Τώρα από πού κι ως που, οι κύριοι αυτοί του κρατικού Νομικού Σ/λιου ανακάλυψαν σκάνδαλο από το οποίο η χώρα και η οικονομία ζημιώθηκε, μοναχά ένας Θεός το γνωρίζει η μάλλον ένας και μοναδικός το γνωρίζει. Ποιος; Μα ερώτηση είναι αυτή; Ποιος ήταν ο ραδιούργος, ο συνωμότης, η ανηθικότητα προσωποποιημένη που έστησε ολόκληρη μηχανή βαφτίζοντας την σκευωρία των κατσαπλιάδων προκειμένου να πλήξουν – το επαναλαμβάνουμε—την καρτερική, την μαρτυρική, την αγόγγυστα υπομένουσα την χλεύη των αναρχοάπλυτων αριστερών, κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου, σε σκάνδαλο ολκής; 

Μα ξεχάσαμε κιόλας τον περιβόητο Ρασπούτιν, τον κατά κόσμο Παπαγγελόπουλο, τον παραπεφθέντα στην δικαιοσύνη από την ακριβοδίκαιη, άτεγκτη και υπεράνω κάθε υποψίας για μικρόψυχες, άθλιες μεθοδεύσεις σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων, κυβέρνηση του Κυριάκου;.

Είναι ομολογουμένως τεράστια η απορία, πως κατάφερε αυτή τη φορά ο κ. Ρασπούτιν να μετατρέψει σε υποχείριο των καταχθόνιων σχεδίων του, κοτζάμ Νομικό Συμβούλιο και να πείσει γύρευε τώρα με τι ανταλλάγματα, να αποφασίσουν να βαφτίσουν τη μέρα νύχτα, και την σκευωρία των μιαρών σε σκάνδαλο για το οποίο το δημόσιο πρέπει να απαιτήσει αποζημιώσεις. Καλά οι ασυνείδητοι αυτοί κύριοι δεν σκέφτονται, δεν αναλογίζονται τον… Γολγοθά, το ανείπωτο άγος και τη τεράστια πικρία των… αδίκως διασυρθέντων και ταλαιπωρούμενων στα ανακριτικά γραφεία, στελεχών εκείνης της κυβέρνησης που δήθεν… κανόνιζαν τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, χρηματιζόμενοι – αν είναι δυνατόν – από την ξεμυαλίστρα  NOVARTIS;

Είναι δυνατόν πολιτικά μεγέθη που τα ονοματίζεις με δέος, όπως των κ.κ Λοβέρδου Α, Γεωργιάδη Αδ, Αβραμόπουλου και λοιπών Καμπαλέρος, να συνέργησαν σε τέτοιες αθλιότητες; Δεν συγκινήθηκαν, δεν έλαβαν υπόψη τους το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο πόνημα – κραυγή καταγγελίας για την μεγάλη αδικία που υπέστη από την στημένη σκευωρία των συμμοριτών του Τσίπρα; Ναι για το βιβλίο του Ανδρ. Λοβέρδου λέμε, για ένα καταπέλτη κατά των υποκριτών αδίστακτων πολιτικών του αντιπάλων που επιχείρησαν οι αχρείοι την … εν ψυχρώ ηθική του και όχι μόνο δολοφονία.

Όσο για εκείνη την …αχαρακτήριστη εισαγγελέα, την επικεφαλής ( τρομάρα της ) της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος, το μέλος της συμμορίας Ρασπούτιν, την Ελ. Τουλουπάκη που τόλμησε παραπέμψει έναν πολιτικό αδάμαντα, ένα πραγματικό κόσμημα της εγχώριας μεταπολιτευτικής ιστορίας, για χρηματισμό επικαλούμενη η ανερμάτιστη τα στοιχεία της δικογραφίας, ο επουράνιος Κύριος και ιδιαιτέρως οι επίγειοι Κύριοι αυτής της χώρας που μας κυβερνούν της έδωσαν να καταλάβει τι εστί βερίκοκο, αφού η ξεροκέφαλη επέμενε να εφαρμόσει το νόμο προς κάθε κατεύθυνση.

Τέτοια κάνουν οι αμετανόητοι, οι εθνομηδενιστές, οι σκευωροί της δήθεν αριστεράς, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό της χώρας, τον εφάμιλλο του Βιβλικού Μωυσή που οδηγεί με σιγουριά τον λαό του στις δύσκολες σημερινές συνθήκες στη σωτηρία  η τον όλεθρο ( δεν είναι σίγουρο σε τι από τα δύο ), να τοποθετήσει στο υπουργείο εσωτερικών τον Μάκη τον τσεκουροφόρο. Κι αυτό όχι τυχαία, μια και ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο έχει λανσάρει την αναγκαιότητα μη επιστροφής της αριστεράς στη διακυβέρνηση της χώρας, αφού γίνουν πρώτα…οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε θεσμούς και νόμους.

Ποιες παρεμβάσεις και ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες; Αυτές θα είναι οι μελλοντικές εκπλήξεις του Μάκη. Λίγη υπομονή.

ΥΓ. Η φασίζουσα ακροδεξιά κυβέρνηση του υιού Μητσοτάκη, αν δεν είχε από καιρού φτύσει τις λέξεις, ντροπή, φιλότιμο, αξιοπρέπεια, γενναιότητα  – κοίτα τι ζητάμε και από ποιους τώρα – θα είχε ήδη παραιτηθεί. Αυτοί που μέχρι χθες χάλαγαν τον κόσμο για την… σκευωρία του Σύριζα και για… κατασκευή του σκανδάλου NOVARTIS  τώρα οι καταγέλαστοι της οικουμένης θα ζητήσουν από τη φαρμακοεταιρία αποζημιώσεις για το κραυγαλέο σκάνδαλο που στοίχισε στον Ελληνικό λαό το ¼ του δημόσιου χρέους μας. Οι παραπάνω λέξεις, φιλότιμο, ντροπή και λοιπές ακούνε τη φράση  “κυβέρνηση της ΝΔ” και τρέχουν αλαφιασμένες.