Αντ. Σαμαράς: Εκδίκηση

Του Γ. Λακόπουλου

Ο Θεός συγχωρεί -ο Αντώνης Σαμαράς όχι. Μέσα στην ταραχή της υγειονομικής κρίσης, ο πρώην Πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη-στο  Βήμα.

 Το περιεχόμενό της αναδύει τους λόγους που τον υποκίνησαν: να υπενθυμίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη  ότι  με τον κορωνοϊό μπορεί κάποια στιγμή να  ξεμπλέξει. Με τον ίδιο ποτέ.

Δεν πέρασε άλλωστε και πολύς καιρός από τότε που του έτριζε τα δόντια  με δικές του πλατφόρμες στα συνέδρια και συγκεντρώσεις οπαδών του ανά την επικράτεια.

Ή όταν του διεμήνυε ότι δεν δέχεται υποδείξεις τι θα ψηφίζει στη Βουλή και τι όχι- αποφεύγοντας να δώσει την  συγκατάθεση του στη Σακελλαροπούλου.

Η κρίση βρήκε τις σχέσεις των δυο ανδρών στο κόκκινο και εκεί βρίσκονται πάντα. Ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός  σπεύδει να το  υπενθυμίσει, έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του.

Η φράση «οι σχέσεις μου με τον Κυριάκο είναι αυτές που πρέπει να είναι», περικλείει περισσότερη απειλή από όση επιτρέπει η συγκυρία. Αλλά αυτός είναι.

Δεν κρατάει καν τα προσχήματα, αναδεικνύοντας ότι δεν άλλαξε τίποτε  στις απειλές που εκτόξευε ως τώρα εναντίον του.

Όλοι γνωρίζουν ποιες ακριβώς «πρέπει» να είναι  οι σχέσεις του με κάποιον που του στέρησε  πρώτα το Μερλεμόντ στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια το Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα.

Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να τον απομονώσει και να τον ξεδοντιάσει  εξαγοράζοντας βουλευτές του με υπουργικά αξιώματα, τον ωθεί πιο πολύ στην ίντριγκα από όσο συνηθίζει.

Στην ουσία από μόνη της η συνέντευξη στη συγκεκριμένη εφημερίδα είναι προειδοποίηση  για τον Πρωθυπουργό. Τον περιμένει πάντα στα μαρμαρένια αλώνια.

Σε μια στιγμή που ο Μητσοτάκης  βρίσκεται στην κορυφή της δημοσιότητας, ο Σαμαράς βγήκε από τα μετόπισθεν για να υπενθυμίσει πως στον Έβρο απλώς εφάρμοσε τη δική του πολιτική -αλλά άργησε.  

Του θυμίζει έτσι από πού ξεκίνησε, ποιος τον ανέδειξε και σε ποιον χρωστάει. 

Δείχνει στον Πρωθυπουργό ότι περιμένει να στραφεί και κατά του Τσίπρα στο σκάνδαλο Νοβάρτις  και να μην μείνει στον Παπαγγελόπουλο.

Πάντα ως πολιτικός της ανδρικής σχολής, κάνει και πλακίτσα: βαφτίζει στήριξη την εσωκομματική αντιπολίτευση που ασκεί – «και ο Κυριάκος το ξέρει».

Να κάνουμε ταμείο: ο Σαμαράς παραμένει με το όπλο παρά πόδα. Δεν καταλαβαίνει από επιδημίες και έκτακτες καταστάσεις. Του την έφερε ο Μητσοτάκης; Θα του τη φέρει κι αυτός.΄

Δεν είναι τώρα η ώρα να το κάνει. Δεν κρύβει όμως ότι είναι η ώρα να του υπενθυμίσει ότι τον περιμένει στη γωνία.

 Η εκδίκηση όλη είναι δική του και δεν τη χάνει με τίποτε. Απλώς στην περίπτωσή του ο Αμερικανός γιατρός Όστιν Ο Μάλεϊ θα έλεγε: «Μοιάζει σαν να δαγκώνεις ένα σκύλο, επειδή ο σκύλος σε δάγκωσε».

.

.