Η σφαγή των αμάχων στην Παλαιστίνη, η “θλίψη” των ΗΠΑ και η ντροπή της “πολιτισμένης” Ευρώπης

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Ράφα καθώς ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει μια περιοχή με σκηνές όπου στεγάζονται εκτοπισμένοι, στα δυτικά της Ράφα. Οι νέοι βομβαρδισμοί έρχονται μόλις μία ημέρα μετά την προηγούμενη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που προκάλεσε τεράστια πυρκαγιά σε χώρο με σκηνές για εκτοπισμένους στη Ράφα, η οποία, σύμφωνα με τους γιατρούς, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 45 ανθρώπων, περίπου οι μισοί από αυτούς γυναίκες και παιδιά.

Οι εικόνες απανθρακωμένων και διαμελισμένων παιδιών από εκείνη την επίθεση προκάλεσαν την κατακραυγή των παγκόσμιων ηγετών, αλλά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι «κάτι δυστυχώς πήγε τραγικά στραβά» με εκείνη την αεροπορική επιδρομή.

Μετά την επίθεση το βράδυ της Κυριακής στον καταυλισμό όπου οικογένειες εκτοπισμένων είχαν αναζητήσει καταφύγιο, διεθνείς ηγέτες έκαναν έκκληση για εφαρμογή της διαταγής του Διεθνούς Δικαστηρίου προς το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση. Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις παρά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου του ΟΗΕ και ως τώρα τουλάχιστον 36.096 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 81.136 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Wafa, επικαλούμενο την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο (PRCS) ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται αρκετές γυναίκες και παιδιά ενώ πολλοί “κάηκαν” ζωντανοί μέσα στις σκηνές τους. 

Με τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να έχει ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης της ηγεσίας του για εγκλήματα πολέμου η «διεθνής κοινότητα» παραμένει άβουλη και απαθής- αν εξαιρέσουμε τις Ισπανία, Ισλανδία, Νορβηγία που αναγνώρισαν το παλαιστινιακό κράτος.

«Δεν κάνουμε τα στραβά μάτια», διαβεβαίωσε ο Τζον Κέρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, ερωτηθείς «πόσα απανθρακωμένα πτώματα» θα χρειαστούν για να αλλάξει πολιτική έναντι του Ισραήλ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η διπλωματία των ΗΠΑ εξέφρασε «βαθιά θλίψη» για τους θανάτους παλαιστινίων αμάχων προσθέτοντας πως αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργεί ο ισραηλινός στρατός! «Θα παρακολουθήσουμε στενά τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Oι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζήτησαν για πρώτη φορά την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ, αλλά το έγκλημα έχει συντελεστεί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποδείχτηκαν άβουλοι, αν όχι συνένοχοι.