Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες”

«Τα κόμματα έχουν συντεταγμένες λειτουργίες, έχουν όργανα και καταστατικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει όλα αυτά και δεν μπορούν να αγνοούνται», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφορικά με το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη μιλώντας στο Mega.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε ένα ερωτηματολόγιο στον iSyriza, και ουσιαστικά κατέθεσε προτάσεις για να απαντήσουν όσοι μπαίνουν στο iSyriza. Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες και τέτοια ζητήματα ανοίγουν με συγκεκριμένο τρόπο, να συμμετέχουν τα μέλη σε διαβούλευση και να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. 

Τα μέλη πρέπει να τα βάλουμε μπροστά σε αυτή τη διαδικασία. Δεν εκλέχθηκε μόνο ο πρόεδρος από τα μέλη. Όλοι όσοι έχουν εκλεγεί από την κοινοβουλευτική επιτροπή έχουν εκλεγεί από τα μέλη. Επειδή υπάρχουν όργανα δεν μπορεί να αφήνεται ένα τέτοιο θέμα στην άκρη ή να μαθαίνεται από τα ΜΜΕ, πρέπει να υπάρχει μια συντεταγμένη λειτουργία πάντα με την κρίσιμη στάση του προέδρου», υπογράμμισε,

«Υπάρχει θέμα λειτουργίας και όχι αρχηγού. Δεν μπορεί να αγνοούνται τα όργανα και το καταστατικό του κόμματος που έχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Πρέπει να είμαστε 2ο κόμμα στις ευρωεκλογές και πρέπει να πάμε μπροστά. Το κόμμα δεν γνώριζε για το περιερχόμενο του ερωτηματολογίου και έπρεπε να συζητηθεί το τι μπαίνει σε ερωτηματολόγιο ή όχι από τα μέλη της ΚΕ. Δεν χωρούν αυτή τη στιγμή ατομικές λειτουργίες. Δεν χωράει μία νέα εσωστρέφεια αυτή τη στιγμή».