Κασσελάκης: Η Ζωή ως… σκιάχτρο για τον Τσίπρα!

Του Βασίλη Σκουρή

    

Η τακτική της Κουμουνδούρου – To μέτωπο που ανοίγει η ηγεσία με τον πρώην πρόεδρο!- Το καταστατικό Συνέδριο του φθινοπώρου και η «αποτσιπροποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ!

Η αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα από τον κόσμο της προοδευτικής παράταξης και η εναπόθεση των ελπίδων της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων για νίκη επί της Νέας Δημοκρατίας στον πρώην πρωθυπουργό οδηγεί την ηγεσία της Κουμουνδούρου στο να ανοίξει μέτωπο μαζί του. Προς το παρόν συγκαλυμμένα, στο άμεσο μέλλον όλο και πιο ανοιχτά.

Η στάση της ηγεσίας της Κουμουνδούρου έναντι του πρώην προέδρου θυμίζει το «ουκ εα με καθεύδειν το του Μιλτιάδου τρόπαιον», τη φράση του Θεμιστοκλή μετά το θρίαμβο του Μιλτιάδη στη μάχη του Μαραθώνα: Ένα χρόνο μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του 17,83% στις κάλπες του περασμένου Ιουνίου βρίσκεται αντιμέτωπος με το αίτημα της επιστροφής του προκειμένου να ενώσει και να οδηγήσει στη νίκη την προοδευτική παράταξη, την ίδια στιγμή που η Κουμουνδούρου υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη λαμβάνει στις ευρωεκλογές μόλις 14,92%. Ποσοστό μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί «νίκη», παρότι είχε ως μίνιμουμ στόχο το 20% και μάξιμουμ τη νίκη επί του Μητσοτάκη!

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου έχει θέσει πλέον στο στόχο της τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρώντας προφανώς ότι αν αποφασίσει να επανέλθει στην κομματική ζωή της χώρας αυτομάτως θα καταστεί ο ηγέτης του χώρου.

Το «μέτωπο» αυτό έχει ως μέρος και την επαπειλούμενη συμμαχία με την… Ζωή Κωνσταντοπούλου! Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ομολογεί μια πολιτική συμπάθεια προς τον Στέφανο Κασσελάκη, θέτει όμως ως προϋπόθεση για κάθε συζήτηση μαζί του την απομάκρυνση όλων των «τοξικών» προσώπων της παράταξης, με πρώτον τον Αλέξη Τσίπρα και στελέχη που τον ακολουθούν. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν το έχει αντικρούσει ούτε μια φορά, αφήνοντάς το να σέρνεται στον δημόσιο διάλογο και πολιτικά να ζημιώνει πολύ την Κουμουνδούρου!

Ακόμα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει συνεχώς για τη Συμφωνία των Πρεσπών πως όχι απλώς γράφτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και δόθηκε απλώς για… προώθηση σε Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρηματίστηκαν (!) προκειμένου να την υπερψηφίσουν! Η Κουμουνδούρου όχι απλώς δεν απαντά αλλά εκθειάζει δημοσίως την Ζωή Κωνσταντοπούλου και επιμένει για συνεργασία μαζί της! Συνεργασία που προϋποθέτει την απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητηθεί στα σοβαρά, αν και οι φιλοδοξίες τόσο του Στέφανου Κασσελάκη όσο και της Ζωής για την αρχηγία δείχνουν πως τέτοια συνεργασία μάλλον είναι αδύνατον να επιτευχθεί!

Οι πληροφορίες της στήλης επιμένουν πως η Κουμουνδούρου σχεδιάζει να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ενόψει και του καταστατικού Συνεδρίου του φθινοπώρου, οπότε και θα κορυφωθεί η… «αποτσιπροποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ: Και όλα αυτά ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήσει την παραμικρή υπόνοια ότι θέλει να επιστρέψει ως επικεφαλής κόμματος!

ΑΠΟ ΤΟ DNEWS