Κυριάκος Μητσοτάκης: Κρυάδα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Κάτι υπάλληλοι απάντησαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη αντί για την ίδια την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Οι παροικούντες το ξέρουν από πρώτο χέρι, οι απ’ έξω απλώς το διαπιστώνουν: ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλες ιδέες για τον εαυτό του και τη θέση του στη Ιστορία. Πχ θέλει να μείνει ως «νέος Βενιζέλος», από συνταγματικός Πρωθυπουργός να γίνει ανέλεγκτος «κυβερνήτης» και να αναγορευθεί σε μεγάλη μορφή της Ευρώπης.

Τα δυο πρώτα τα λούζονται, εθελουσίως, οι Έλληνες. Αλλά το τελευταίο καταπονεί το κοινοτικό κέντρο, όπου συντηρεί δυο περίεργες σιρμαγιές – δίκην εταίρων του.

Με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η κυρία ελέγχεται από αρμόδια κοινοτικά όργανα για ύποπτα νταραβέρια με τον Μπουρλά της Pfizer, τα εμβόλια του οποίου που παρήγγειλε αβέρτα – κουβέρτα. Το συναφές εργαστήριο του συζύγου της χρηματοδότησε ο Μητσοτάκης με καμία τριανταριά εκατομμυριάκια. Μαζί της συγκροτεί και το πιο φανατικό ντουέτο μπουκώματος με όπλα, χρήμα και άλλα είδη του διεφθαρμένου Ζελένσκι.

Και με τον Βαυαρό ανθέλληνα, Μάνφρεντ Βέμπερ. Κολλητηλίκι από τότε που έγινε αρχηγός της ΝΔ, που φτάνει μέχρι ρουσφέτια που κάνει στον δικό μας σε αξιώματα της Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και άλλα πιο οικογενειακά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Μητσοτάκης παίρνει κατά καιρούς περισπούδαστες «πρωτοβουλίες» πανευρωπαϊκού χαρακτήρα, απευθυνόμενος στη Γερμανίδα αρχικομισάριο, με φανφαρόνικες επιστολές. Για την επιδημία, για το μεταναστευτικό και μια «ομπρέλα πυραυλικής προστασίας» της Ευρώπης που «επεξεργάζεται». Σαν business as usual δείχνει…

Η τελευταία πρωτοβουλία του αποσκοπεί να εντάξει τις «στενές επαφές τρίτου τύπου» της κυβέρνησής του με το αφεντικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις προεκλογικές επιδιώξεις του. Λογικά έπρεπε να της γράψει για τις φλυαρίες της νέας πολιτικής ηγεσίας στη Β. Μακεδονία – αλλά δεν τον παίρνει.

Προτίμησε κάτι που τον βολεύει περισσότερο προεκλογικά: επιστολή για την καταπολέμηση της ακρίβειας… δια της καταπολέμησης των πολυεθνικών των τροφίμων!

Πόλεμος Μητσοτάκη και φον ντερ Λάιεν σε πολυεθνικές μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί, αλλά το αποτόλμησε.

Της έγραψε γράμμα και γραφή – στη σύνταξη της οποίας ο Σκέρτσος διαφήμισε την εμπλοκή του, αδειάζοντας τον Σκρέκα – για να υποδείξει πώς η Κομισιόν θα μπλοκάρει τα κόλπα των πολυεθνικών και άλλα διηγήματα.

Η επιστολή άρχιζε: «Αξιότιμη Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αγαπητή Ούρσουλα…». Οικειότητες… Το πήρε η εγχώρια μιντιακή κομπανία του με νταούλια και βιολιά και εμψύχωνε τους καταναλωτές να τον ψηφίσουν, αφού με την ιστορική πρωτοβουλία του ακρίβεια τέλος. Ποιος άλλος έχει φίλους στις Βρυξέλλες;

Δυο μέρες αργότερα ήλθε η απάντηση από το Μπερλεμόν. Η «αγαπητή Ούρσουλα» δεν ευκαιρεί αυτήν την εποχή και στον Έλληνα πρωθυπουργό με το «υψηλό κύρος στην Ευρώπη», απάντησαν κάτι υπάλληλοι

-«Λάβαμε την επιστολή του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, που απευθύνεται στην Πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen. Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική μας, θα απαντήσουμε στην επιστολή σε εύθετο χρόνο…».

Κρυάδα. Αν ήταν να απαντήσουν αυτοί θα υπέγραφε ο Χατζηδάκης. Και ρίχνουν και τη χολή τους: «Αρκετά κράτη μέλη ζήτησαν από την Επιτροπή να εξετάσει αυτό το ζήτημα…». Σιγά την πρωτοβουλία…

Εν τω μεταξύ: η κυβέρνηση της Ισπανίας, που ήθελε να αντιμετωπίσει πραγματικά την ακρίβεια αντί να ξοδεύεται σε γραμματόσημα, απλώς κατάργησε τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα: ψωμί, γάλα, τυρί, φρούτα, λαχανικά , δημητριακά και τον μείωσε δραστικά στο ελαιόλαδο και τα ζυμαρικά.

Όποιος θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR