Μέγας Αλέξανδρος προς διώκτες μεταναστών – προσφύγων

Του Γιαννάκη Λ. Ομήρου

     

Τα τελευταία απεχθή και προσβλητικά για τον πολιτισμό μας γεγονότα στη Χλώρακα και τη Λεμεσό έχουν δίκαια προκαλέσει αναστάτωση στη κυπριακή κοινωνία.

Η απηνής καταδίωξη μεταναστών – προσφύγων – αιτητών πολιτικού ασύλου, ακόμα και ξένων περιηγητών, στο όνομα της «εθνικής καθαρότητας» και διαφύλαξης «αμόλυντης» της φυλής μας, οι βανδαλισμοί, οι καταστροφές περιουσιών, ακόμα και χειροδικίες και πρόκληση σωματικών βλαβών, αποκαλύπτουν ένα παθογόνο σύνδρομο τμήματος της κυπριακής κοινωνίας.

Ούτε το ιστορικό προσφυγιάς του δικού μας λαού και των δεκάδων χιλιάδων κυπρίων μεταναστών, ούτε οι καταστροφικές συνέπειες των μισαλλόδοξων και φασιστικών συμπεριφορών, που οδήγησαν στο πραξικόπημα και την τούρκικη εισβολή, δεν φαίνεται να συνέτισαν τους πάσης φύσεως νεοφασίστες και οπαδούς της «άριας» φυλής.

Με τις επονείδιστες συμπεριφορές τους, απεδείχθησαν «άξιοι» μιμητές των άθλιων «κατορθωμάτων» των πιο σκοτεινών σελίδων της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Νοσταλγοί της αλήστου μνήμης φασιστικής και ναζιστικής θηριωδίας και ομογάλακτοι συνοδοιπόροι της εγκληματικής οργάνωσης της εν Ελλάδι «Χρυσής Αυγής».

Ιδού λοιπόν η απάντηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του μεγαλύτερου στρατιωτικού της αρχαιότητας και του μεγαλύτερου Έλληνα όλων των εποχών.

Το 324 π.χ. σε συμπόσιο στην Ώπιδα, πόλη της αρχαίας Ασσυρίας επί του ποταμού Τίγρη, ενώπιον 9.000 αξιωματούχων και προυχόντων κάθε φυλής – Ελλήνων, Περσών, Μήδων και άλλων, ο Μέγας Αλέξανδρος απηύθυνε ιστορικό λόγο, τον αποκληθέντα και όρκον και είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Να θεωρείτε την οικουμένη πατρίδα σας, με κοινούς Νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής.

Δεν χωρίζω τους ανθρώπους όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και βαρβάρους.

Δεν μ’ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν. Τους καταμερίζω με ένα μόνον κριτήριο, την Αρετή.

Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο.

Από μέρους μου, θεωρώ όλους ίσους, λευκούς και μελαψούς.»

Εξαιρετικά επίκαιρος ο λόγος και οι νουθεσίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τους «στενόμυαλους» κατά τη ρήση του, απεχθείς διώκτες των προσφύγων – μεταναστών.

Ο Ελληνισμός μεγαλούργησε με Αλέξανδρους και όχι με μίζερους ανθρώπους, οπαδούς της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Σημ: Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι υπαρκτό. Και χρειάζεται αποτελεσματική διαχείριση από το κράτος και τους θεσμούς του. Όχι από ρους αποτρόπαιους κουκουλοφόρους, πιστά αντίγραφα της διαβόητης «κού-κλούξ-κλάν».

Τέως Προέδρου Βουλής των Αντιπροσώπων