Μέσω του Σχεδίου Γιούνκερ 8.3 δισ. ευρώ επενδύσεων για 12.000 επιχειρήσεις

Τι είπε ο Δ. Αβραμόπουλος για τις νέες συμφωνίες 

Μέχρι στιγμής, μέσω του Σχεδίου Γιούνκερ κινητοποιούνται συνολικά 8.3 δις ευρώ επενδύσεων για περισσότερες από 12.000 επωφελούμενες επιχειρήσεις. Το ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την υπογραφή νέων συμφωνιών του Σχεδίου Juncker για τη χρηματοδότηση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων χθες στην Αθήνα.

“Είμαι προσωπικά ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Πρόεδρο Γιούνκερ, για την υπογραφή τριών νέων συμφωνιών στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ” είπε.”Με τις σημερινές συμφωνίες στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας και στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Ελληνικό λαό, την ελληνική οικονομία, τις  ελληνικές μικρομεσαίες, καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση του Σχεδίου Γιούνκερ με κριτήριο τις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ, μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα, για ένα πρόσθετο λόγο. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το Σχέδιο Γιούνκερ σημαίνει βιώσιμη ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, επενδύσεις, παραγωγικότητα. Σημαίνει ισχυρές βάσεις για το μέλλον, ένα καλύτερο αύριο και ανοικτό ορίζοντα για το λαμπρό νεανικό δυναμικό μας που έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει τα πρώτα καινοτόμα επιχειρηματικά του σχέδια εδώ στην Ελλάδα. Με τις σημερινές συμφωνίες περίπου 5000 μικρομεσαίες και καινοτόμες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να βρουν ευκολότερη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό συνολικού ύψους 640 εκατομμυρίων ευρώ.

Το σχέδιο αυτό είναι από τους πυλώνες της αναπτυξιακής προσπάθειας στην Ελλάδα. Μεταφράζεται πρωτίστως σε ένα πολιτικό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης και φυσικά σε πραγματικά οικονομικά στοιχεία.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω λοιπόν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω και του Σχεδίου Γιούνκερ, θα συνεχίσει να στηρίζει και να στέκεται  έμπρακτα και ουσιαστικά στην προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας να σταθεί ξανά στα πόδια της και να βγει οριστικά από την κρίση”.