Μια παρέα 

Του Ιωάννη Δαμίγου

Χαρτοκλέφτες μοιράζουν χαρτιά, φερέφωνα εταιρειών και εμπόρων, ερήμην λαών ή ανεχόμενων αποφασίζουν, σε στημένη παρτίδα τρόμου.

Υπερήφανοι σκληροί δεξιοί και υπερόπτες ακροδεξιοί, εκτελώντας διαταγές, προσποιούνται πως αυτοί τάχα αποφασίζουν, για την χρήση αμερικάνικων όπλων μεγάλου βεληνεκούς, που απ’ την Ουκρανία θα χτυπήσουν περιοχές της Ρωσίας. Παρά την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των Δυτικών, η Ουκρανία έχει απωλέσει το 18% εδαφών της. Με την άδεια και των συμμάχων, άγνωστο ακόμη αν θα τολμήσει να χτυπήσει , ως μια απέλπιδα προσπάθεια αντιποίνων, καταδικασμένη σε αποτυχία. 

Η Ρωσία από την μεριά της προειδοποίησε πως αν χρειαστεί, είναι έτοιμη να ρίξει στον πόλεμο αυτό και πυρηνικά εναντίον της Ουκρανίας, σε περίπτωση μιας απειλητικής πυραυλικής επίθεσης στον χώρο της. Με ιδιαίτερη έμφαση, μίλησε για την προσοχή που πρέπει να επιδείξουν τα  ενάντιά της μικρά Ευρωπαϊκά κράτη! Φυσικά ανήκουμε σε αυτά, έχοντας αναπτύξει και υποστηρικτικές του ΝΑΤΟ πρωτοβουλίες.

Οι δυτικοί, με ηγέτιδα την επιθετική Αμερική, ίσως ποντάροντας σαν χαρτοκλέφτες το τελευταίο τους χαρτί, εμφανίζονται αποφασισμένοι να προκαλέσουν την Ρωσία, σε ένα γαϊτανάκι ολέθρου. Δεν φτάνουν τόσες χαίνουσες πληγές ανά τον πλανήτη, με πρώτη και πιο άγρια την σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, μα προσπαθούν με εμμονή να διευρύνουν  την διαμάχη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Τη στιγμή που με την παραμικρή αφορμή το Κόσσοβο και οι Σερβία λίγο θέλουν να αποτελέσουν τον νέο εφιάλτη στα Βαλκάνια της αντιπαλότητας, διαφορετικών συμφερόντων. Καθώς και άλλοι γείτονες σπρώχνονται επιτήδεια και για άλλες διενέξεις.

Μια πολύ σοβαρή κατάσταση, που δημιούργησαν λίγοι αλήτες αργυραμοιβοί και άπληστοι χαρτοκλέφτες, σε διαγωνισμό πλεονεξίας. Φαίνεται να μη τους προβληματίζει αυτή η σύναξη φασιστών και ακροδεξιών ή καλύτερα μάλλον να τους εξυπηρετεί δείχνει το λάδι στη φωτιά. Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Η αδιαφορία των λαών, η αδράνεια των ξεπουλημένων πολιτικάντηδων, η καλλιέργεια και ο πολλαπλασιασμός φασιστών και τυχοδιωκτών, προετοιμάζει άγριες εξελίξεις. Μια και είμαστε άμαθοι, καλοπερασάκηδες και επιπόλαιοι, αποτελούμε τον ιδανικό αυτόχειρα και προς  θυσία λαό. Οι αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές επιλογές, σίγουρα μας έχουν τοποθετήσει στο στόχαστρο επίβουλων και άμεσα υποχωρητικών σχεδιασμών, γνωστών ως συνεκμετάλλευση θαλάσσιων οικοπέδων για παράδειγμα

Αν κάτι από τα παραπάνω προκύψει ως πρόβλημα προς άναρχη λύση, τότε θα μιλάμε  για νέες αποτρόπαιες καταστάσεις, που περιέχουν και την χώρα μας.