Μόνο πτώσεις 

Του Ιωάννη Δαμίγου

Όταν όλα σε αυτόν τον τόπο φθίνουν, όταν όλα ανεξαιρέτως ηττώνται και δεν υπάρχει μια σταθερά, ένα μέτρο σύγκρισης για να έχεις υπόψη τη θέση που βρίσκεσαι, μόνο τότε αντιλαμβάνεσαι το πολύ δυσχερές της όλης κατάστασης. Οι αρμόδιοι για όλο αυτό το αρνητικό κατάντημα, δείχνουν εντελώς ακατάλληλοι να το διαχειριστούν, τουναντίον επιδιώκουν θαρρείς να κάνουν τα πάντα για να δυσκολέψουν περαιτέρω τα πάντα. Σε τέτοιο βαθμό που έχουν παρασύρει μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε αυτή την κατεύθυνση του φανατισμού, του μίσους  και που τελικά καταλήγει σε καταστροφές μη αναστρέψιμες.

Τα έχουμε όλα χύμα, μας έρχονται και τσουβαλάτα! Έγινε το αδιανόητο σε αυτές τις ευρωεκλογές. Έχασαν όλα τα κόμματα κάτι από τις δυνάμεις των, γεγονός  που επιδεινώνει τα προβλήματα πολιτικής. Μα έχασαν όλα, τη στιγμή που η λογική εξοστρακίζεται και ο παραλογισμός μας ειρωνεύεται. Το να παρουσιάζει σημαντική  φθορά το κυβερνητικό κόμμα, είναι το αναμενόμενο. Η ήττα όμως της αντιπολίτευσης σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί ήδη ένα παράδοξο, γιατί δεν αποκομίζει κανένα κέρδος από την κυβερνητική χασούρα. Αν κάτω από τις χειρότερες κυβερνητικές εξελίξεις, αδυνατεί η αντιπολίτευση να συλλέξει  κέρδη και χάνει από πάνω και ποσοστά, αμφιβάλω αν θα είναι ικανή αλλά και υπαρκτή περιμένοντας τα ακόμη χειρότερα αν. Εν κατακλείδι δεν το θεωρώ ανικανότητα μα σκοπιμότητα ευθαρσώς! Δεν θα με πείσει κανείς πως  απλώς από κακή εκτίμηση αγνόησαν όλα αυτά που ακολούθησαν, όλοι μαζί μάλιστα, τη στιγμή που και γραφτεί είχαν και ειπωθεί σε απλές συζητήσεις πολιτών. Βέβαια το παραμύθι της νίκης, δεν φαίνεται να το συμμερίζονται οι οπαδοί αυτώ των ηττημένων κομμάτων. Ήδη έχουν εμφανισθεί επίσημα οι έντονες αμφισβητήσεις στο ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, οσονούπω δεν θα αργήσουν, όσο και να το αποφεύγουν επιτήδεια μέχρι στιγμής οι δελφίνοι, να εμφανιστούν σε πιο έντονο βαθμό μάλιστα  και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι “νίκες” τους είναι η ταύτισή τους με την γελοιότητα που επιμελώς κρύβουν από τους αδαείς πάντα και τους φανατικούς εγκλωβισμένους, γι’ αυτό και το τέλος τους, θα είναι πιο εκκωφαντικό από μια απλή παραίτηση. Μόνο και μόνο η επιμονή στην βολική ανοησία πως νίκησαν, συνιστά απαγορευτική την συνέχιση άσκησης πολιτικής αυτών των παραχαρακτών της απλής αριθμητικής. και άρα απατεώνων ε; Γιατί ανόητοι δεν είναι! Άλλωστε αυτό που κρυφίως επεδίωκαν το κατάφεραν! 

Και είναι αλήθεια πως κατάφεραν καίριο πλήγμα στην αριστερά, που δύσκολα θα ξανασηκώσει κεφάλι, για πολλά χρόνια ακόμη.

Με δαύτους, αλλά και όλον τον όχλο που συντηρούν προς κάλυψη, ο ένας είναι ήδη καμένο χαρτί, μα ο άλλος ακόμα πιο επιτήδειος θα δώσει την μάχη του, μια και μυρίστηκε τους ανόητους και προς στιγμή τους χειραγωγεί  εντέχνως. Μόνο σε αυτούς πέρασε και ξεχάστηκε η δήλωσή του πως θα νικούσε τον Μητσοτάκη! Και έχασε κι από πάνω! Την ανικανότητα ή την σκοπιμότητα αυτών των δυο τυχοδιωκτών, θα την ξεπληρώσουμε πολύ ακριβά. Όμοια όπως αυτή του χαρισματικού, που τώρα επιδίδεται στην λειτουργία ινστιτούτου διεξάγοντας και συνέδριο!. Αλήθεια, με ποια και από που κεφάλαια , στήνεται ένα ινστιτούτο από έναν πρώην αριστερό;  Μόνο πτώσεις, ήττες και εκπτώσεις χορτάσαμε μέχρι τώρα! Άραγε το ινστιτούτο θα προχωρήσει σε αναλύσεις και αυτοκριτική για τις ήττες; ή απλά θα παραμείνει στο τι είχαμε τι χάσαμε, μια η άλλη και πάμε γι’ άλλα ομαδικά;