Νεοφιλελεύθερα “βουλευτικά φροντιστήρια”

Του Γιώργου Καρανάσιου

¨Επειδή η φύση είναι δημιουργός μεγάλων ανισοτήτων μεταξύ των ανθρώπων, ο νόμος πρέπει να λειτουργεί εξισωτικά¨   –  Ζαν Ζακ Ρουσσώ.

   Σε θηλιά στον λαιμό των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά κυρίως στη χώρα μας, έχει εξελιχθεί το αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως αποτυπώνεται στο Ευρωβαρόμετρο που δόθηκε πριν λίγες μέρες (12/1/2024) στη δημοσιότητα.

   Το 86% των Ελλήνων δηλώνει ότι δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του, ποσοστό αυξημένο κατά 14 μονάδες σε σχέση με το φθινόπωρο του 2021.

   Αυτό το ποσοστό φτάνει το 39% σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης (από 30% πέρυσι).

   Η Ευρώπη  έχει όμως ξεσηκωθεί και βράζει για την ακρίβεια. Στη Γερμανία οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν, ούτε καύσιμα για τα τρακτέρ δίχως κρατική βοήθεια, ή όπως στην Γαλλία που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ογκώδεις διαδηλώσεις και εξαιτίας της ακρίβειας. Στην Ελλάδα αντίθετα, παρότι έχουμε αισχροκέρδεια, φτώχεια, όλα είναι αποδεκτά.

   Στην χώρα μας δεν είναι μόνο το τεράστιο πρόβλημα της αισχροκέρδειας, είναι η διαφθορά, τα θέματα στο Αιγαίο, θέματα Δημοκρατίας, το χρέος αυξάνεται, η φτώχεια, η ασφάλεια του πολίτη, το διαλυμένο Ε.Σ.Υ., η Παιδεία, κ.λ.

   Τελευταία οι υποκλοπές, οι παρακολουθήσεις πολιτικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, πολιτών μπορεί στην Ελλάδα να κουκουλώθηκαν, ως συνήθως, αλλά δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στην εικόνα της χώρας στην Ε.Ε.

   Στις 17 Ιανουαρίου, η Ελλάδα κάθισε στο ¨εδώλιο¨ του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

   Η συζήτηση έρχεται εν μέσω αναστάτωσης, που προκάλεσε η αρχειοθέτηση της πειθαρχικής δίωξης κατά της πρώην εισαγγελέα της ΕΥΠ, Β. Βλάχου.

   Τις προτεραιότητες συζήτησης και τις αποφάσεις στη χώρα μας, που αφορούν καίρια ζητήματα τις παίρνει η κυβέρνηση.

   Δεν αποφασίζεται τίποτα, αν ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του και την ολιγαρχία δεν έχει την έγκρισή τους.

   Αυτές τις μέρες, το επιτελείο του πρωθυπουργού έκρινε, ότι πρωτεύον θέμα για τη χώρα μας, είναι ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια και η τεκνοθεσία, για αυτό ανέθεσε στους υπουργούς, Σκέρτσο και Γεωργιάδη να κάνουν φροντιστήριο στους βουλευτές του κόμματος για τα ομόφυλα ζευγάρια, αρχίζοντας με φροντιστηριακή άσκηση : ¨Ανήκουμε στη Δύση, είμαστε καθρέφτης της κοινωνίας¨ (Σκέρτσος).

   Ο Σκέρτσος με τη δήλωσή του προσπάθησε να εξηγήσει το επικοινωνιακό σχέδιο του υπεύθυνου ακριβοπληρωμένου συμβούλου του πρωθυπουργού, Γκρίνμπεγκ, που αφενός στρέφει το ακροατήριο από τα ελεγχόμενα μίντια σε δευτερεύουσα θεματολογία, αφετέρου, απαντά στο ερώτημα κομματικών : ¨αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ο Κασσελάκης θα επωφεληθεί τους ψήφους των φίλων ομόφυλων ζευγαριών και είναι εκατοντάδες χιλιάδες¨.

   Φυσικά και υπάρχει απειθαρχία και διαφωνίες στα κομματικά φροντιστήρια αυτού του τύπου. Κάποιοι δεν προσήλθαν και άλλοι προβληματισμένοι, ότι ¨αν το ψηφίσουμε θα χάσουμε τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους και αυτοί είναι εκατοντάδες χιλιάδες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας¨.

   Ο φροντιστής είχε προετοιμασμένη λύση, υποστηρίζοντας, ότι ¨οι ακροδεξιοί ψηφίζουν τους ακροδεξιούς του κόμματος, Βορίδη, Σαμαρά, κ.ά. και όταν αυτοί δεν θέλουν, δεν θα ψηφίσουν το νόμο,  θα απέχουν (win – win situation) ¨.

   Όταν οι γεννήσεις της χώρας φθίνουν, οι λαθρομετανάστες αυξάνονται, λύση για το δημογραφικό δεν υπάρχει, ακόμη και το μητρικό γάλα έχει αφεθεί στην αισχροκέρδεια, ποιος ο λόγος τώρα αυτή η συζήτηση, η πρεμούρα, όταν βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό;

   Η κυβέρνηση όμως, επιμένει σ’ ένα νόμο, που δεν θα τον ψηφίσουν οι βουλευτές του, διασύροντάς τους σε φροντιστήρια και σε (εντολή) για αποχή.

    Είναι και ιδεολογικό το θέμα;

   ¨Επειδή δυνατότητα τεκνοποίησης κατά φύση έχουν μόνο τα ετερόφυλα ζευγάρια, η κρατική νομοθετική παρέμβαση οφείλει να διορθώσει αυτή την αδικία των γενετικών μηχανισμών¨, υποστηρίζει ο πολιτισμικός φιλελευθερισμός στις δυτικές κοινωνίες, που επικαλείται ο ¨φροντιστής¨.

   Υπάρχουν έρευνες για οικογένειες με γονείς ίδιου ή διαφορετικού φύλου, όπου τα ευρήματα θέτουν καθοριστικό παράγοντα για την ψυχική υγεία των παιδιών τον γάμο.

   Πολλοί ειδήμονες περί την επιστήμη του ιδιωτικού/οικογενειακού δικαίου ισχυρίζονται, ότι: ¨το σύμφωνο ελευθέρας συμβιώσεως που νομοθέτησε ο Σύριζα και είχαν ψηφίσει τότε ορθώς  αρκετοί  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καλύπτει τα προβλήματα, που σήμερα θέλει να ξαναλύσει το νέο νομοσχέδιο.

   Όπως στην περίπτωση που έρχεται από το εξωτερικό ένα ομόφυλο ζευγάρι, το παιδί είναι απολύτως καλυμμένο για κληρονομικά ή άλλης φύσεως θέματα. Δεν υπάρχει πρόβλημα, που χρειάζεται τον καινούργιο νόμο για να λυθεί, από την στιγμή που υπάρχει το πραγματικά φιλελεύθερο μέτρο της ευέλικτης και  εναλλακτικής λύσης του συμφώνου ελευθέρας συμβιώσεως.

    Και αν υπάρχει κάποιο κενό ή κάποια παράληψή του, μπορεί να διορθωθεί¨.

    Αν θεωρείται δικαίωμα ο γάμος, πρέπει να επιτρέπεται σ’ όλους. Αν δυο άνθρωποι θέλουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, είναι δικό τους θέμα. Δεν πέφτει λόγος σε πολιτικούς, εκκλησία, κ.λ. Είναι δική τους η ζωή και θα την ορίσουν οι ίδιοι.

   Η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια είναι θέμα των ειδικών επιστημόνων. Αυτοί πρέπει να αποφανθούν και οι πολιτικοί να επικυρώσουν τις προτάσεις τους στη Βουλή. Κάθε παιδί είναι έχει ανάγκη να το αγαπούν και να το φροντίζουν και κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι σε ίδρυμα. Η αγάπη κάνει την οικογένεια.

   Το νομοσχέδιο περί γάμου των ομοφύλων ζευγαριών και τεκνοθεσίας, φαίνεται να δημιουργεί σε άκαιρη στιγμή προβλήματα, παρά λύνει.

   Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η Βουλή και οι Βουλευτές μας είναι ο ¨καθρέπτης της κοινωνίας μας¨.  

[email protected]