Ξένη Δημητρίου: Κρατούσαν στο συρτάρι υποθέσεις για οφσορ τριών πρώην υπουργών

Τρία χρόνια, προκειμένου να παραγραφούν, κρατούσαν δικογραφίες για πρώην υπουργούς της ΝΔ στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος αποκάλυψε η πρ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου καταθέτοντας στην Προκαταρκτική Επιτροπή της ΝΔ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικογραφίες που κρατήθηκαν την περίοδο 2014 – 2017 αφορούσαν οφσόρ εταιρείες! Τις δικογραφίες κρατούσε ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ένας από εκείνους που χρησιμοποιεί η ΝΔ για να στηρίξει τις καταγγελίες για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Συγκεκριμένα η Ξ. Δημητρίου φέρεται να είπε ότι ο Π. Αθανασίου για 3 χρόνια (2014-2017) κρατούσε στο συρτάρι υποθέσεις για οφσορ τριών πρώην υπουργών της ΝΔ. Η υπόθεση ήταν γνωστή από τότε και στην Ελένη Ράικου. Αποτέλεσμα της μεθόδευσης ήταν να παραγραφούν τα αδικήματα των τριών πρώην υπουργών. Πρόσθεσε δε ότι ο Π. Αθανασίου «δεν προήχθη στο δικαστικό σώμα εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και για το γεγονός ότι σε συνάντηση εισαγγελέων στη Χάγη, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία σχετικά με τα Panama papers, είπε ψέματα στην υπηρεσία του ότι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη».

Ακόμη η Ξ. Δημητρίου για πρώτη φορά ξεκαθάρισε ότι η Ελ. Ράικου «δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά από την Novartis στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με το σύζυγό της».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ