Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ ξεσήκωσαν τη Θεσσαλονίκη

Δυναμικό παρόν από 900 παιδιά

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ συνεχίζουν δυναμικά τις μεγάλες γιορτές του αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα. Το τέταρτο φεστιβάλ του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 900 παιδιών και 1.200 γονέων και συνοδών.

 Το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων Μενεμένης πλημμύρισε από τον ενθουσιασμό των παιδιών από 14 Ακαδημίες από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας. 

 Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές και συμμετέχοντας ενεργά σε επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων, όπως τοξοβολία και ξιφασκία, ενώ έπαιξαν και σκάκι.

Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν ο μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ Τζόρνταν Σάιμπερτ, η αθλήτρια της Λέσχης Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης Άννα Καραγκόλη και οι παραολυμπιονίκες Αντώνης Τσαπατάκης (Κολύμβηση), Πασχάλης Κουλούμογλου (Άρση Βαρών σε πάγκο) και Γκρέμης Μωυσιάδης (Αρση Βαρών σε πάγκο).

Παράλληλα, γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν σεμινάρια και συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια που αφορούν θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος.

Επόμενο ραντεβού για τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στο Περιστέρι 

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επόμενη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στο Περιστέρι. Οι μικροί αθλητές ανυπομονούν για το φεστιβάλ που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Γονείς και παιδιά από όλη την Ελλάδα έχουν αγκαλιάσει τα φεστιβάλ του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, που υλοποιούνται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ θα «ταξιδέψουν» κι εφέτος συνολικά σε δέκα περιοχές σε όλη τη χώρα.

 Οι επόμενοι σταθμοί των φεστιβάλ:

·         12.03 – Περιστέρι

·         19.03 – Ιωάννινα

·         02.04 – Ξάνθη

·         07.05 – Θεσσαλονίκη

·         14.05 – Βόλος

·         28.05 – Καλλιθέα

Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ»

Αποτελώντας ζωντανό κύτταρο του ελληνικού αθλητισμού, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες», επενδύοντας πολύπλευρα στο μέλλον του αθλητισμού και στοχεύοντας να δημιουργήσει πρώτα σπουδαίους ανθρώπους και μετά μεγάλους αθλητές.

Τα αποτελέσματα το προγράμματος μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακά. Συγκεκριμένα, υποστηρίζονται 125 ερασιτεχνικές ακαδημίες και 10.400 μικροί αθλητές σε 48 νομούς, ενώ παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για τις αγωνιστικές δραστηριότητες και αθλητικός εξοπλισμός για τις προπονήσεις τους. Επίσης, ενισχύεται η κατάρτιση 450 προπονητών, μέσα από σεμινάρια που τους βοηθούν στην καλύτερη τεχνική και ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών. Ακόμη, υποστηρίζονται 20.000 γονείς, με την επιστημονική ομάδα του προγράμματος να προσφέρει καθοδήγηση σχετικά με ψυχολογικά, παιδιατρικά και διατροφικά ζητήματα.