Ούντο Μπούλμαν: «Η ελληνική κρίση επιβλήθηκε από δεξιά κόμματα»

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα o πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (S&D) Ούντο Μπούλμαν. Θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που άφορα το μέλλον της Ευρώπης, η οποία διοργανώνεται από την ομάδα S&D και το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα.

Πριν από τη διάλεξη, ο κ. Μπούλμαν θα επισκεφτεί τις περιοχές όπου 99 συνάνθρωποί μας έχασαν τις ζωές τους στη φονική πυρκαγιά του καλοκαιριού.

«Λίγους μήνες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές θεωρώ αυτήν την επίσκεψη εξαιρετικά σημαντική για μια καλύτερη Ευρώπη. Δεν ερχόμαστε στην Αθήνα μόνο για να συγχαρούμε τον ελληνικό λαό για την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, μετά από οκτώ δύσκολα χρονιά, αλλά ερχόμαστε επίσης για να αποδείξουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε το οικονομικό και το κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας» τονίζει ο κ. Μπούλμαν, σε δήλωσή του, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα.

Και προσθέτει:

«Η ελληνική κρίση είναι το αποτέλεσμα έλλειψης πραγματικού ευρωπαϊκού οικονομικού συντονισμού και πολιτικών που επιβλήθηκαν από τα δεξιά κόμματα που δίνουν προτεραιότητα στις αγορές έναντι των ανθρώπων. Με τα παραπλανητικά δόγματα της αυστηρότητάς τους, έχουν αποτύχει να επαναφέρουν αποδεκτές συνθήκες διαβίωσης και την αξιοπρέπεια στους Έλληνες. Ερχόμαστε στην Ελλάδα επειδή ως σοσιαλιστές και δημοκράτες προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση. Προτείνουμε μια Ευρώπη που δεν αποκλείει, είναι ανοικτή, δίκαιη, βιώσιμη και εργάζεται για τους πολλούς, όχι για τους λίγους.

Θέλουμε να βεβαιώσουμε τον ελληνικό λαό ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό τούς και μετά το τέλος του μνημονίου. Θέλουμε να βεβαιώσουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι σε θέση να ελέγξει την επιτήρηση του μετά -μνημονιακού προγράμματος και να εξασφαλίσει την καταλληλόλητα του και το δίκαιο χαρακτήρα του.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και για καλύτερους μισθούς στην Ευρώπη, ενάντια στην ανεργία των νέων και τη φτωχοποίηση των νέων γενιών. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, θα εργαστούμε για τις σωστές μεταρρυθμίσεις της ευρωζώνης ώστε να μην επαναληφθεί η ελληνική κρίση στο μέλλον.

Ερχόμαστε επίσης στην Ελλάδα για να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για τις τραγικές απώλειες μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στο Μάτι.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια Ευρώπη που θα υπερασπίζεται περαιτέρω τις χώρες που επηρεάζονται από τις κλιματικές αλλαγές και θα προσφέρει την απαραίτητη ευρωπαϊκή υποστήριξη».

ΑΠΕ ΜΠΕ