Ο Μωυσής αγαπά τα φέσια

Του Γ. Τεκίδη

  Για να μη παρεξηγούμαστε δεν αφορά εκείνον της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά τον σύγχρονο, αυτόν που κατά τους αγιογράφους του, κονδυλοφόρους και εκφωνητές στα ΜΜΕ, κατατροπώνει πανδημίες και τρέπει σε άτακτη φυγή τους εν γένει αντιπάλους του.

Όχι πως αρέσει στον Μωυσή Κυριάκο να φορά ο ίδιος πάσης φύσεως χρωματιστά η μη φέσια, με ή χωρίς φούντες, όχι προς Θεού, απλά αυτός και η παράταξη του αρέσκονται τα φέσια αυτά να τα φορούν σε άλλους. Και επειδή πέφτει κομμάτι δύσκολο να τα φορούν σε φυσικά πρόσωπα και ιδιωτικές επιχειρήσεις, έχουν στραφεί χρόνια τώρα στον φεσοστολισμό του δημοσίου και γενικά του κρατικού κορβανά.

Δημοσιεύματα πρόσφατα, αδιάψευστα μέχρι στιγμής και με αφορμή τα κατατεθέντα πόθεν έσχες  πολιτικών αρχηγών και βουλευτών, αναφέρουν πως η ΝΔ κατάφερε να προσθέσει μόνο τον τελευταίο χρόνο 30 περίπου εκατομμύρια ευρώ οφειλές προς τις τράπεζες, ανεβάζοντας έτσι τα συνολικά της χρέη στα 308 εκατομμύρια. Άντε να βρεις τώρα αν καταβάλλουν σε τακτά διαστήματα τις δανειακές τους υποχρεώσεις η πήραν και άλλα δάνεια. Ότι και να συμβαίνει εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως το Ελληνικό δοβλέτι με όλα τα συμπράγκαλα του, η δεξιά πάντα το θεωρούσε περιουσιακό της στοιχείο ελέω Θεού. Κάτι ανάλογο δηλαδή όπως τυχαίνει νε έχεις ένα κατάδικό σου σπίτι. Στο σπίτι σου δεν κάνεις ότι θέλεις; Και βέβαια κάνεις ότι γουστάρεις και λογαριασμό σε κανένα δεν δίνεις, όπως και κανένας δεν θα σε κατηγορήσει ότι το κλέβεις.

Ο δεινός θιασώτης της ελεύθερης αγοράς, της επιχειρηματικότητας, της αριστείας, ο σύγχρονος Μωυσής και όπου να ναι και άγιος Κυριάκος, είχε πριν πολλά χρόνια λάβει τραπεζικό δάνειο για την εφημερίδα δικών του συμφερόντων Κήρυκας των Χανίων. Επί έντεκα χρόνια μην τον είδατε μη τον απαντήσατε τον λεβέντη, δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για την αποπληρωμή του, η δε τράπεζα εις ανάμνηση του τεθνεώτος δανείου ανήρτησε πορτραίτο του Κούλη στο κεντρικό της κατάστημα, για να τον θυμάται.

Χρειάστηκε να τον κράξουν κάποια στιγμή τα ΜΜΕ για την δίχως όρια πρόκληση, ώστε να παρουσιαστεί στην τράπεζα και να ζητήσει νέα ρύθμιση μήπως και αρχίσει να πληρώνει τις δόσεις. Κι όλα αυτά όταν είναι γνωστό ότι το Μητσοτακέικο διαθέτει τεράστια περιουσία.

Επίσης ο ευθυτενής και άκαμπτος στο παράστημα πρωθυπουργός μας δηλώνει εκατοντάδες χιλιάδες χρέη σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες μαζί με την σύζυγο του. Να βλέπει και να ακούει ο κόσμος που σήμερα πορεύεται προς το αύριο ( αν υπάρξει κι αυτό για την πλεμπάγια) τα πρωθυπουργικά κατορθώματα και να τον συνεπαίρνουν ρίγη εθνικής συγκίνησης. Έτσι είναι και δεν μπορεί όλοι να είμαστε ίδιοι και όμοιοι.

Μπορεί να έχουμε πρωθυπουργό και κυβέρνηση μπαταχτσήδων, όμως αυτό θα πρέπει ο λαός μας αμάσητο να το καταπιεί και να μη το συζητά. Να σωπαίνει όπως τον παροτρύνουν οι συνδαιτυμόνες τους στο κρατικό φαγοπότι παραπληροφορητές της κοινής γνώμης, και να θυμούνται πως ο τόπος τους οφείλει για τις τεράστιες…εθνικές τους υπηρεσίες.

Μόνο εκείνος ο της Παλαιάς Διαθήκης Μωυσής, σίγουρα θα θλίβεται για τα καμώματα του Κυριάκου και της ακροδεξιάς παρέας του και αν μπορούσε να γυρίσει πίσω τους αιώνες σίγουρα θα πρόσθετε στις δέκα εντολές και μια ενδέκατη:

Ου φεσώσεις τον πλησίον σου. Μηδέ και τη χώρα σου.