Ο Πούτιν κατηγορεί τη Δύση ότι διακινδυνεύει μια παγκόσμια σύγκρουση 

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύρραξη στην ομιλία του για την επέτειο της σοβιετικής νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι διακινδυνεύει μια παγκόσμια σύγκρουση και είπε πως η Μόσχα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τις «αλαζονικές» δυτικές ελίτ ότι ξεχνούν τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Σοβιετική Ένωση στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και ότι υποδαυλίζουν τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

Η Ρωσία θα κάνει το παν προκειμένου να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση. Όμως την ίδια στιγμή δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Οι στρατηγικές δυνάμεις μας είναι πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης“, είπε ο Πούτιν.

Αφού κάλεσε σε ενός λεπτού σιγή, ο Πούτιν τελείωσε την ομιλία του με τις ακόλουθες λέξεις: “Για τη Ρωσία! Για τη νίκη! Ζήτω!” δίνοντας το σήμα σε χιλιάδες στρατιώτες να απαντήσουν με τρεις δυνατές ζητωκραυγές.