Ο Φιλιππάκος «έφαγε» τον Διαματάρη

Μετά την κατακραυγή εδώ και τρεις μέρες ο εκλεκτός του πρωθυπουργού, Αντώνης Διαματάρης, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, η οποία έγινε δεκτή.

Η παραίτηση του κ. Διαματάρη έρχεται μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» («Το πόρισμα που έδειξε «τέρατα» αλλά… ξεχάστηκε», 4.12.2019)για τον διορισμό σε θέση μετακλητού υπαλλήλου πρώην μεγαλοστελέχους της ΕΑΒ που είχε σοβαρές εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για τον Τάσο Φιλιππάκο, που έχει ηγηθεί ενός διαχρονικού «πάρτι» στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, χρέωσε το Δημόσιο με σχεδόν 1 δισ. ευρώ σε δέκα χρόνια και υποθήκευσε το μέλλον των 1.300 εργαζομένων.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα μας («Ο τριπλοθεσίτης κύριος Διαματάρης»), ο παραιτηθείς υφυπουργός εμφανίζεται ως Chief Executive Officer στην εταιρεία National Herald INC, όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις, ενώ καταχώριση που τον αφορά υπάρχει και στο ελληνικό ΓΕΜΗ, σε εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης Ελλάς, μονοπρόσωπη ΕΠΕ».

Όμως, «το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο και αναφέρει ότι «οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Kυβέρνησης, των Yφυπουργών και του Προέδρου της Bουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους», ο υφυπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται να είναι ενεργός επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ».

H δήλωση παραίτησης

του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό

Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ