Ο Ψινάκης

Του Γιάννη Παντελάκη

Ένα βίντεο από δελτίο του Άλφα την βραδυά των δημοτικών εκλογών του 2014, δείχνει την παρουσιάστρια Ελλη Στάη χαρούμενη και ικανοποιημένη που έχει καλεσμένο στο ‘’παράθυρο’’ τον νέο δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη. Και δείχνει μεγάλη οικειότητα μαζί του ‘’Ηλία πες μας…’’.

Ο Ηλίας είχε σαρώσει από την πρώτη Κυριακή. Και σ’ αυτό βοήθησαν και δημοσιογράφοι που ‘’νομιμοποίησαν’’ στην πολιτική πρόσωπα σαν τον Ψινάκη. Όχι μόνο αυτοί. Χιλιάδες πολίτες είδαν στο πρόσωπο του πλούσιου μάνατζερ που έλεγε χαριτωμένες ατάκες στην τηλεόραση αυτό που θα τους λύσει τα προβλήματα. 

Πολλοί θεώρησαν πως την χρεωκοπία των επαγγελματιών της πολιτικής ως τότε (κλασσικών βλαχοδήμαρχων) έπρεπε να την διαχειριστούν και διαδεχτούν πρόσωπα στυλ Ψινάκη. Δεν είχαν καν αποχέτευση στον Μαραθώνα, αλλά έβρισκαν ελκυστικές τις υποσχέσεις του ότι θα τους φέρει πλούσιους πελάτες απ’ όλο τον κόσμο.

Η περίπτωση Ψινάκη που εξαφανίστηκε τις πρώτες ημέρες της τραγωδίας (γιατί κάπου ήταν), που δήλωσε πως κάηκε το σπίτι του (που όμως δεν κάηκε) και που ακόμα και να ήθελε, είναι εντελώς ανίκανος να διαχειριστεί ένα τέτοιο πρόβλημα (γιατί δεν έχει τις γνώσεις και την εμπειρία), αποτελεί εν μικρό κομμάτι από το παζλ ενός μεγάλου προβλήματος αυτής της χώρας…

Aπό το Facebook