Ο Youtuber που έγινε με 19,22% ευρωβουλευτής

Ο Φειδίας Παναγιώτου, που κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος με το όνομα “Fidias” (όπως τον γνωρίζουν στα social media), κατέλαβε μία από τις έξι έδρες της Κύπρου στην Ευρωβουλήο ΔΗΣΥ έλαβε 24,8%, το ΑΚΕΛ 21,7%, ο Φειδίας Παναγιώτου 19,22%, το ΕΛΑΜ 11,1% και το ΔΗΚΟ 9,7%.

Ο Φειδίας Παναγιώτου δεν είχε ψηφίσει ποτέ στη ζωή του, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, και η πρώτη φορά που πήγε στην κάλπη ήταν στις 9 Ιουνίου, για να “σταυρώσει” τον εαυτό του. Ο 24χρονος ψηφίστηκε από νεαρό ηλικιακά κόσμο, από παραδοσιακούς ψηφοφόρους, αλλά και από πολίτες που δεν είχαν σκοπό να πάνε στην κάλπη. Δηλαδή, από όλους.

“Ίσως αυτή να είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται κάποιος ανεξάρτητος χωρίς να έχει πίσω του τη παραμικρή σχέση με κάποιο κόμμα, αλλά έχοντας σαν μόνο του όπλο τα social media και τίποτα άλλο”, ανέφερε ο Φειδίας Παναγιώτου αμέσως μετά τα exit polls.

Στη συνέχεια, ο 24χρονος έστησε πάρτι στην πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, όπου απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του και τους ευχαρίστησε. Επίσης, από τη σκηνή, είπε στους υποστηρικτές του πως δεν το περίμενε και πως τους αγαπά πολύ, ενώ χρησιμοποίησε την εξής φράση του ειδώλου του, του Έλον Μασκ: “Μη φοβάσαι να μπεις σε καινούργιες αρένες στη ζωή σου, μπορείς να τα καταφέρεις”.