Παράλληλοι πολιτισμοί ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού

Γράφει ο Χρήστος Γκίμτσας

 Οι Ελληνες πολιτικοί, συλλήβδην, έδειξαν έκπληκτοι για τα πολιτικά γεγονότα που συνέβησαν στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, τα χαρακτήρισαν ‘’πρωτοφανή’’ και δήλωσαν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους  στην δημοκρατία και τους θεσμούς της Αμερικής. Την ‘’δολοφόνο των λαών’’,  για κάποιους απ΄ αυτούς, σε κάποιες προηγούμενες εποχές.

Κάποιος πρέπει να τους πει, πως η υποκρισία τους, περισσεύει.
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην πρόσφατη Ελληνική ιστορία, θα δει και θα θυμηθεί, ότι η βία πρωτόγονων  και αφιονισμένων ανθρώπων εναντίον της κοινωνίας και των θεσμών και της δημοκρατίας, δεν αποτελεί καινοφανές προνόμιο των ΗΠΑ.

Επί των ημερών μάλιστα των σημερινών Ελλήνων πολιτικών  και  των προσφάτων κυβερνήσεων,  σ΄ αυτήν την πατρίδα, ζήσαμε ανάλογες εκδηλώσεις παρόμοιας καταστροφικής βίας  από παθιασμένους και τυφλωμένους πολιτικά ανθρώπους.

Δεν έσταξαν όμως ούτε ένα δάκρυ οι πολιτικοί μας για την κινδυνεύουσα κατά καιρούς Ελληνική Δημοκρατία από τέτοιου  είδους τις εκδηλώσεις. Απεναντίας πολλοί απ’ αυτούς,  προκάλεσαν  η υποδαύλισαν τις καταστροφικές ‘’δίκαιες πολιτικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας’’ τυφλωμένων , ακραίων ανθρώπων  κάτι που έκανε και ο πρόεδρος Τράμπ, ελπίζοντας όλοι τους, σε πολιτικά αργύρια, μέσα από εθνικές καταστροφές.

Ας τους θυμίσουμε και ας θυμηθούμε και εμείς ανάλογες καταστροφικές συμπεριφορές, σαν αυτές έξω και μέσα στο Αμερικανικό  Καπιτώλιο, από την πρόσφατη Ελληνική πραγματικότητα, για να μην νομίζουν τουλάχιστον οι Αμερικανοί πως έχουν…αποκλειστικότητα, αφήνοντας τον φωτογραφικό φακό να μιλήσει. Γιατί όπως λένε «μια φωτογραφία , χίλιες λέξεις»

Φωτ. 1. Πυρπόληση της Marfin το 2010. Κατά την διάρκεια θηριώδους διαδήλωσης πρωτόγονοι ,‘’πολιτικοποιημένοι’’, φασίστες , αναρχικοί ‘’αριστεροί διαφόρων αποχρώσεων’’ ή και προβοκάτορες, έριξαν μολότοφ μέσα στην τράπεζα. Απολογισμός: Τρείς εργαζόμενοι και ένα έμβρυο , νεκροί. Οι ένοχοι δεν βρεθήκαν ακόμα.

Φωτ.  2. Ετος 2011. Τα αποτελέσματα των ‘’αγανακτισμένων ‘’ στους δρόμους της Αθήνας.  Φωτογραφία μπροστά στο ξενοδοχείο ‘’Μ. Βρετανία’’ λίγο πιο κάτω από την Βουλή.

Φωτ. 3. Οι ίδιοι ‘’αγανακτισμένοι’’  πολίτες  διαδηλώνουν έξω από την Βουλή χειρονομώντας  ελληνοπρεπώς  κατά των πολιτικών που είναι μέσα στο κτήριο και που οι ίδιοι  ψήφισαν για να βρίσκονται εκεί μέσα.  

Φωτ. 4. Πολεμικά γεγονότα μέσα στην πρωτεύουσα στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Ωχριούν τα ανάλογα γεγονότα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.  Τα διχαστικά συνθήματα του είδους ‘’ Να καεί να καεί, η πουτ..να η βουλή’’  ‘’Η αυτοί η εμείς΄΄  ‘’Η τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν’’ ήταν πολύ της μόδας.

Φωτ. 5. Σκηνή από το ίδιο έργο, μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη. ‘’Διαμαρτυρία από νεομακεδονομάχους’’ που  διαφωνούσαν για την συμφωνία των Πρεσπών, από την τότε Κυβέρνηση.

Φωτ. 6. Ομηρία του Πρύτανη σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Ο εξευτελισμός της  χώρας μέσα από τον ‘’θεσμό΄΄ των καταλήψεων.
Φωτ. 7. Σκηνές έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ.   Απολύτως ταυτόσημες με τις ελληνικές έξω από την Βουλή.

Υ.Γ.: Κακά τα ψέματα, τέτοιες  εκδηλώσεις και συμπεριφορές εναντίων των θεσμών και της Δημοκρατίας, σε όλον τον κόσμο,  χρειάζονται  καθοδήγηση διανθισμένη με ανάλογα ιδεολογικά επιχειρήματα.  Ο καθοδηγητής στην Αμερική σήμερα  λέγεται  Τράμπ. Αλλά και εδώ στην δική μας χώρα οι καθοδηγητές έχουν ονοματεπώνυμο, και τους ξέρουμε!