Καλεί τον ειδικό εφέτη ανακριτή να απαντήσει πόσα είναι τα οστά των θυμάτων που ανευρέθησαν και να παραγγείλει τοξικολογικές εξετάσεις
Εξώδικη αίτηση για να μάθει πόσα οστά των θυμάτων ανευρέθησαν στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη αλλά και σε άλλα σημεία, καθώς επίσης και για να λάβει αντίγραφα των τριών βίντεο της εταιρίας security «Interstar» με σκοπό να τα εξετάσει ο τεχνικός σύμβουλος του, ζήτησε ο Παύλος Ασλανίδης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη.
Επιπλέον, ο πατέρας του Δημήτρη που έχασε τη ζωή του στο έγκλημα των Τεμπών, καλεί τον ειδικό εφέτη ανακριτή να παραγγείλει βιοχημικές, ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις ώστε να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου τους και να ταυτοποιηθούν τα οστά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το documentonews.gr ο Παύλος Ασλανίδης κατέθεσε δια του νομικού του εκπροσώπου Γιάννη Μαντζουράνη την εξώδικη αίτηση στο ανακριτικό γραφείο της Λάρισας την Παρασκευή (28/3) και σήμερα με δεύτερη αίτηση και τα αντίγραφα των τριών βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, τα οποία η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ έκρινε, προ ημερών, ως γνήσια.
Όπως σημειώνεται στην εξώδικη αίτηση λόγω της «ασυμφωνίας διαφορετικών αρμόδιων Υπηρεσιών και Αρχών ως προς τον αριθμό των οστών, που περισυνελέγησαν» ο Παύλος Ασλανίδης κάνοντας λόγο για «μπάζωμα» και «ξεμπάζωμα» καθώς επίσης και για «ωμή παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας για τη συλλογή αποδείξεων εγκλημάτων» και «βάναυση παραβίαση κάθε πρωτοκόλλου διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων», «με δόλιο σχέδιο» τονίζει ότι δημιουργούνται ερωτήματα για τη «μεθοδικότητα και την αξιοπιστία της εν γένει διερεύνησης του εγκλήματος».
Τέλος, για τα τρία βίντεο ζητεί «να μου χορηγηθούν με δαπάνες μου αντίγραφα των ως άνω τριών επίμαχων βίντεο, ώστε να ελεγχθούν από τον διορισθέντα υπ’ εμού Τεχνικό Σύμβουλο, Γεώργιο Καραθανάση, πριν την αποστολή αυτών των βίντεο στον προειρημένο Πραγματογνώμονα Δημήτριο Καρώνη, τα οποία ήδη έχω ζητήσει με την από 13-2-2025 Αίτησή μου».
Αναλυτικά, όπως αναφέρει στην πρώτη αίτησή του ο κ. Ασλανίδης:
«Καθίσταται σαφής η ασυμφωνία διαφορετικών αρμόδιων Υπηρεσιών και Αρχών ως προς τον αριθμό των οστών, που περισυνελέγησαν από τα αδρανή υλικά, τα οποία εκχωματώθηκαν, δηλαδή ξεμπαζώθηκαν και μπαζώθηκαν, με ωμή παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας για τη συλλογή αποδείξεων εγκλημάτων και με βάναυση παραβίαση κάθε πρωτοκόλλου διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων και αφέθηκαν σε διαφορετικά σημεία εκτεθειμένα στα φυσικά φαινόμενα και στη βορά φυσικών θηρευτών επί μακρό χρονικό διάστημα.
Η εν λόγω ασυμφωνία ήταν πλήρως αναμενόμενη, καθόσον οι ανακριτικές αρχές και των υπ’ αυτών εντεταλμένα για τη διερεύνηση του εγκλήματος κρατικά όργανα κλήθηκαν να διερευνήσουν ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα, αφού προηγουμένως ο χώρος του συμβάντος με δόλιο σχέδιο αλλοιώθηκε ριζικώς με το ξεμπάζωμα και το μπάζωμα υπό τις εντολές ή τουλάχιστον μπροστά στα μάτια κρατικών και άλλων δημοσίων φορέων. Κατά λογική ακολουθία, οι αριθμητικές διαφοροποιήσεις και η αναντιστοιχία μεταξύ των καταγραφών των διαφορετικών Εκθέσεων και της Πραγματογνωμοσύνης δημιουργούν ερωτήματα για τη μεθοδικότητα και την αξιοπιστία της εν γένει διερεύνησης του εγκλήματος».
Στην δεύτερη αίτηση ζητεί:
«Να μου χορηγηθούν με δαπάνες μου αντίγραφα των ως άνω τριών επίμαχων βίντεο, ώστε να ελεγχθούν από τον διορισθέντα υπ’ εμού Τεχνικό Σύμβουλο, Γεώργιο Καραθανάση, πριν την αποστολή αυτών των βίντεο στον προειρημένο Πραγματογνώμονα Δημήτριο Καρώνη, τα οποία ήδη έχω ζητήσει με την από 13-2-2025 Αίτησή μου».