Προς Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.), εμπιστευτικό

Γράφει ο Χρήστος Γκίμτσας

Λοιπόν  Ν.Δ. δεν  σε  καταλαβαίνω που κάθε τόσο ανεβαίνεις στα κεραμίδια, σαν τον φθινοπωρινό γάτο, και ζητάς εκλογές. Μα καλά, νομίζεις πως μπορείς να προκαλέσεις εκλογές καταγγέλλοντας πρωί, βράδυ τις αστοχίες, τις μπαγαποντιές ,τα ψέματα και τα μικρότερα η μεγαλύτερα εγκλήματα του  ΣΥΡΙΖΑ;

Σε πληροφορώ πως δεν ιδρώνει το αυτί του από κάτι τέτοια. Άλλωστε τα πεπραγμένα του κυβερνητικού κόμματος τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Τα εφαρμόζει πάνω στο τομάρι μας, και δεν χρειάζεται να μας τα περιγράφεις, δεύτερο χέρι , εσύ.

Επίτρεψέ  μου, λοιπόν, με το δικαίωμα του πολίτη που έχει πλήρη συνταγματικά δικαιώματα, όπως και ελευθερία λόγου και άποψης, να σου πω, πως οι εκλογές με τρεις τρόπους μπορεί να επιβληθούν.

Πρώτον, από την κοινωνία. Με απεργίες, διαδηλώσεις, πορείες, διαμαρτυρίες, και γενικώς με  κοινωνική αναταραχή έτσι που η κυβέρνηση να στριμωχθεί μέσα από την απαξίωση και την λαϊκή δυσφορία και να τα βροντήξει.

Αλήθεια, εσύ που στηρίζεσαι από- ας πούμε- το 30% των  ψηφοφόρων , αριθμός υπεραρκετός αν  συνυπολογίσεις και τους άλλους δυσαρεστημένους που θα συμπαραταχθούν μαζί σου, μπορείς να κινητοποιήσεις  τους  οπαδούς, τα μέλη και τους φίλους σου σ’ αυτή την κατεύθυνση;

Αμφιβάλω. Μάλλον είμαι σίγουρος πως όχι. Δυστυχώς για σένα  Ν.Δ.  τους ανθρώπους σου  τους έχεις εκπαιδεύσει  τόσα χρόνια, αλλιώς.  Να είναι αραχτοί και να παρακολουθούν αναλόγως, με απορία, αδιαφορία, ειρωνεία και  με απαξίωση, τους  άλλους , ‘’τα κορόιδα’’ που κατέβαιναν και κατεβαίνουν  στο πεζοδρόμιο, διεκδικώντας.

Δεν είναι για σένα τέτοιες λαϊκούρες.  Εχεις  μάθει τους ανθρώπους σου να απεχθάνονται τέτοιες συμπεριφορές. Ξέχασε, λοιπόν, τις εκλογές ύστερα από  εξεγέρσεις και κινητοποιήσεις των δικών σου. Και αν δεν με πιστεύεις, προσπάθησε με οποιαδήποτε αφορμή και αιτία, από τις πολλές που δίνει το κυβερνών κόμμα, να γεμίσεις το Σύνταγμα. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Εκτός και αν ποντάρεις πονηρούλα ,στις κινητοποιήσεις των άλλων… Αλλά δεν βλέπω να σου κάνουν το χατίρι.

Ο άλλος τρόπος για πρόωρες εκλογές, είναι η περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιληφθεί  πως η φυλλοροή του είναι τέτοια που ξεπερνά την κόκκινη γραμμή που έχει βάλει ο ίδιος για τον εαυτό του. Αλλά να ξέρεις πως για την ώρα, κρατάει καλές δυνάμεις και έχει ισχυρά αποθέματα ψέματος και παραπληροφόρησης,  που του εξασφαλίζουν αρκετό πολιτικό χρόνο  παραμονής στην εξουσία. Έτσι λοιπόν έχει την σχετική άνεση να  οικοδομήσει το δικό του κράτος και τις δικές του υποδομές με τις οποίες θα σε αντιμετωπίσει εκλογικά.

Ο τρίτος τρόπος  και ο σοβαρότερος- εδώ πρόσεξε με καλά- είναι οι σκέψεις και οι επιθυμίες των ξένων για τα Ελληνικά πράματα. Και όταν λέω οι ξένοι, καταλαβαίνεις τι  εννοώ. Τα σκοτεινά γραφεία του Euro group, της Κεντρικής  Ευρωπαϊκής Τράπεζας, του υπουργείου οικονομικών της Γερμανίας του,  του state department,  και του Δ.Ν.Τ.

Γι’ αυτό λοιπόν το μάτι σου και το αυτί σου, σ’ αυτούς, για να μαθαίνεις τι σκέφτονται και τι προγραμματίζουν για την φουκαριάρα Ελλάδα, όχι μόνο για τα οικονομικά  και τα χρέη της, αλλά και για κάποια άλλα,  για τα οποία ο Τσίπρας τρέχει και δεν τελειώνει. Π.χ. για το μέλλον των πετρελαίων και των αγωγών τους, τους  εξοπλισμούς, και  τα σχέδια τους για την Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.

Για την ώρα, ο νεαρός  αριβίστας που ακούει στο όνομα Αλέξης, τους  εξυπηρετεί σε όλα και με άριστο τρόπο.  Δεν έχουν λοιπόν κανένα λόγο  για την καθαίρεσή  του. Θα ήθελα όμως  για λόγους διδακτικούς, να προσέξεις την τακτική του. Με τους ξένους υποταγμένος, χαλί να τον πατήσουν, όπως με τον Τραμπ  τελευταία,  ενώ στο εσωτερικό  για το πόπολο, οργανώνει εκδρομές στην Μακρόνησο!

Γι’ αυτό εσύ Ν.Δ. άσε τις κραυγές και σκουξίματα ζητώντας εκλογές και σκύψε το κεφάλι πάνω  στα προβλήματα του Έθνους, εξωτερικά και εσωτερικά και προετοιμάσου καλά για να μην πάς ‘’ξυπόλυτη στα αγκάθια’’.

Βρες ρεαλιστικούς και έντιμους τρόπους  εξόδου από την κρίση, λέγοντας την αλήθεια στην κοινωνία, όσο και αν κοστίζει. Μόνο έτσι θα σε εμπιστευτεί ο κόσμος και θα βάλει πλάτη.

Βρες καλούς , έντιμους και διαβασμένους ανθρώπους και όχι σαν τους σημερινούς εμπειροτεχνίτες,  για να πουν αυτή την αλήθεια, και να σε βοηθήσουν να βρεις τις κατάλληλες λύσεις, προστατεύοντας, όσο γίνεται  αυτή την εποχή, τους πιο αδύνατους.
Διαμόρφωσε ένα σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα και κινητοποίησε όλες τις εθνικές δυνάμεις σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Και πάψε να ψάχνεις μέσα στον κομματικό κουβά τα ίδια σκ…τά  για να σε εκπροσωπήσουν κυβερνητικά και διοικητικά ‘’άμα τη αναλήψει της εξουσίας’’. Γιατί από ό,τι βλέπω και αντιλαμβάνομαι, για τα ψηφοδέλτιά σου προβάλλεις και αυτοπροβάλλονται, και  συγνώμη για τον χαρακτηρισμό, τα ίδια ‘’ μπάζα’’. Χώρια ο νεποτισμός. Και φοβάμαι πως αυτό το σπυρί  δεν θα μπορέσεις να  το ξεριζώσεις από πάνω σου.

Θυμάσαι τι έλεγαν και λένε ακόμα οι αστοί για τα παιδιά τους; «Εμείς τον Γιαννάκη θα τον  κάνουμε γιατρό , μηχανικό , δικηγόρο» ας πούμε. Και ας είναι ο Γιαννάκης ντουβάρι. Έχω υπ’ όψη μου ότι στους κόλπους σου κυκλοφορεί νέο χούι: « Εμείς τον Γιαννάκη θα τον κάνουμε βουλευτή» και ας εξακολουθεί ο Γιαννάκης να είναι ντουβάρι.

Πρόσεχε, λοιπόν. Χρειάζεσαι νέο αίμα. Υγιές, ρωμαλέο, δυνατό, χωρίς να κουβαλάει μέσα του τις παλιές αρρώστιες σου. Ξέρεις τι εννοώ. Κοίτα να ξεφορτωθείς από πάνω σου τα σκάνδαλα, τις ρεμούλες τις μάσες, να ζητήσεις και καμία συγγνώμη από την κοινωνία, και μαζί να ξεφορτωθείς και τους ανθρώπους  σου  που τα προκάλεσαν όλα αυτά. Και πάψε να κατηγορείς τον ΣΥΡΙΖΑ πως χτίζει το δικό του κράτος.  Εσένα και το ΠΑΣΟΚ είχε δάσκαλους  σ’ αυτό το χτίσιμο.

Λοιπόν Ν.Δ., δεν  γνωρίζω τι θα πραγματοποιήσεις από όλα αυτά, αλλά αν αποδειχθείς ‘’μία από τα ίδια’’, να ξέρεις πως ο ΣΥΡΙΖΑ  σαν αντιπολίτευση ξέρει να οργανώνει συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, και να σου κάνει τον βίο αβίωτο και λίγο.

Και μια που τα συζητάμε, και με το μπαρδόν δηλαδή, δεν κοιτάς και για κανέναν άλλο αρχηγό; Έχεις  χρόνο. Αυτός που έχεις τώρα, δεν μπορεί… δεν τραβάει…  δεν… καταλαβαίνεις τι εννοώ…  Και πάλι με το μπαρδόν.

Υ.Γ.  Έδωσα το κείμενο στην γυναίκα μου να το διαβάσει και να πει την γνώμη της, πριν δημοσιευθεί  και μου είπε πως αν περιμένω  τέτοια από την Ν.Δ. μάλλον ονειρεύομαι. «Ναι αλλά καμιά φορά και τα όνειρα βγαίνουν!», της απάντησα.

[email protected]