Ρόλοι μόνο

Του Ιωάννη Δαμίγου

Πρώτα προσέχεις να μην έχεις τα πόδια έξω από το πάπλωμα! Άρα πρώτα δοκιμάζεις το μέγεθός του! Αν έχεις βλέψεις να παραμείνεις κατ’ αρχήν αρχηγός, πρέπει να «τιμωρήσεις» αυτούς που σου τραβούν το πάπλωμα! Όταν κοιμάσαι, άντε δεν τους κατάλαβες, δεν τους έπιασες επ’ αυτοφώρω, αν είσαι ξύπνιος όμως και τους βλέπεις, τότε έχεις πρόβλημα και σοβαρό μάλιστα! Δηλαδή να σε προσβάλλουν και να σε εκθέτουν οι εκτεθειμένοι βουλευτές σου στο εσωτερικό της χώρας ,από την μια, να μην σε υπολογίζει καν η ευρωβουλευτής εκτός, υποστηρίζοντας αυτούς που προσπάθησαν να σε παρακολουθήσουν, είναι πρόκληση να αγνοείς τους δικούς σου … κοριούς!

Και το μόνο που σε ενδιαφέρει, περιέργως και τίποτα άλλο, είναι ποιος πήγε και γιατί να σε παρακολουθήσει! Επιπλέον αυτών, διεκδικείς και πρωθυπουργία (!), φανερώνοντας υπερφίαλα σχέδια και αλλοπρόσαλλες βλέψεις (λες και είχαμε έλλειψη), προσφέροντας δικαιωματικά ερείσματα, επικυρώνοντας ο ίδιος τους αμφισβητίες σου, περί λανθασμένης επιλογής αρχηγού.

Ανησυχητικό να δέχεσαι αβίαστα, στο τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, το … ανάστημα που σου προσέδωσαν τα ΜΜΕ σκοπίμως, θυμίζοντας Ποτάμι και εσύ νομίζεις πως έχεις να πάρεις ακόμα ύψος, από μόνος σου! Εκτός αν έχουν διανεμηθεί άλλοι ρόλοι και δεν γνωρίζουμε την υπόθεση του έργου και το νόημα του σκηνοθέτη.

Λίγη προσοχή εδώ: Όσο και να ληφθεί περίεργο αυτό, ακόμα τους εξυπηρετεί το «φούσκωμα» σου, μόνοι τους δεν μπορούν! Ωστόσο δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ πρόβλημα συγκεκριμένου πρωθυπουργού αυτοί, αρκεί να μην θιχτούν τα συμφέροντά τους. Ανάλογο της δικής σου επιλογής, μη γελιόμαστε! Αναγκαστικά προσποιείσαι τον αμήχανο, ευρισκόμενος σε αναμονή οδηγιών, ενόψει εξελίξεων, τέτοιων που θα σου επιτρέψουν την «πρέπουσα» συνεργασία. Κερδίζεις χρόνο παίζοντας καθυστερήσεις, εκμεταλλευόμενος έξυπνα τον ρόλο θύματος  παρακολούθησης για προβολή εντός και εκτός. Για να πάρεις ποσοστό, όχι μεγάλο αλλά ικανό, που θα είναι αξιοποιήσιμο για προβολή απαιτήσεων.

Έχεις δείξει επίτηδες και κατονομάσει τον πρωθυπουργό και την ομάδα του, ως αρνητικό παράγοντα συνεργασίας κατηγορηματικά, αλλά ποτέ την παράταξή του! Καθόλου πρωτότυπο, έχει συμβεί προσφάτως συνεργασία των δυο κομμάτων σας! Έσπευσαν αίφνης όλοι οι συνταγματολόγοι να τον εκθέσουν, ακόμα και ο μέγας μεταξύ  των, πρώην συνέταιρος (από πολύ κοντά)! Ρόλοι μόνο. Έτσι εξηγείται και το ξαφνικό μένος του εναντίον σου, γιατί κατ’ αυτόν, σου δόθηκε η ευκαιρία απόρριψής του, κάτι που «βολεύει» και την παράταξη του! «Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια», αν και περισσότερα! Παρακάμπτονται έτσι όλα τα «εμπόδια»!

Τέλος, έτσι εξηγείται η προσωπική επίθεση της αδελφής του εναντίον σου και η ρήση της πως προτιμά κυβέρνηση Τσίπρα από …  ακυβερνησία! Κατά την «οικογένεια», ακυβερνησία νοείται η απουσία της από θέση εξουσίας, αλλά και παρελκόμενα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει! Για να προλάβει τις εξελίξεις, αναγκάσθηκε να προδώσει τις σκέψεις της επιτιθέμενη, που φανερώνει έναν πανικό στις τάξεις της οικογένειας, … μόνο. Ναι, πέφτει από μέσα.

 Το κίνητρο είναι πάντα τα χρήματα και επειδή είναι πολλά για να αφεθούν σε «τυχαία» εκλογικά αποτελέσματα ποσοστών, σε λίγο θα εμφανισθούν σκηνές από τα … προσεχώς, που θα προδιαθέτουν το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν μοιράζουν ρόλους αν δεν έχουν γράψει και το τέλος αυτής της σκηνής. Καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες σεζόν….