Του Ιωάννη Δαμίγου
Άποψη. Ξεκίνησε ορμητικά και μεθοδικά κατέλαβε την αρχηγία της άγουρης νέας αριστεράς. Γνωρίζοντας τον χειρισμό της γλώσσας και με ήρεμη σκέψη φρόντιζε να εκφέρει έναν συμπαθή λόγο που θύμιζε την τακτική Ανδρέα Παπανδρέου, “μιλώντας” στο θυμικό των χαμένων ευκαιριών, κέρδισε αρκετούς, μα θύμωσε πολλούς. Πάντα με πρόσημο την αριστερά.
Φιλόδοξος, στόχευσε στην διακυβέρνηση και δεν δίστασε, με την ταχύτητα που είχε, να συνεργαστεί με έναν σκληρό δεξιό, ρισκάροντας αλλά και πειραματιζόμενος για το τι μπορεί να “περάσει” χωρίς κόστος και κριτική. Και πέτυχε. Είχε πλέον αποκτήσει και επιβάλει την προσωπική του άποψη, αυταρχικά, ηγεμονικά και μέσω των πιστών ακόλουθων και φίλων του, χωρίς να του ασκείται κριτική. Γαλούχησε όλα τα όργανα του κόμματος στα μέτρα του και επιβλήθηκε αυταρχικά, έχοντας τον πρώτο και τελευταίο αδιαμφισβήτητο λόγο.
Στο δωμάτιο. Έχοντας όλο σχεδόν τον κόσμο μαζί του στο “όχι”, σε μια μεθυστική κατάσταση υπερηφάνειας μετά από τρομακτικές κατραπακιές και με το περίφημο go back madam Merkel, είχε την μοναδική και μεγάλη ευκαιρία, να χειριστεί την πολιτική και οικονομική κατάσταση υπέρ της πολύπαθης χώρας μας. Την μοναδική και μεγάλη ευκαιρία, αποδεικνύει η από παντού προσπάθεια κάθε λογής προσωπικότητα πολιτικής και οικονομικής, διαφόρων κρατών και εταιρειών να μεταπείσουν την πρόσκαιρη άρνηση του κ Τσίπρα για να οδηγηθεί στον κατάπτυστο συμβιβασμό.
Από ισχυρή διαπραγματευτική θέση απαιτήσεων, μετατράπηκε αίφνης σε αδύναμο εκβιαζόμενο, Τους είχε κυριολεκτικά πολιτικά και οικονομικά στο “χέρι”, αλλά σαν αριστερός φάνηκε λίγος και μικρός, μια και δεν είμαστε Κούβα αλλά Βαλκάνια. Στο δωμάτιο, τελείωσε η αριστερά του Τσίπρα, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Έκανε την βρόμικη δουλειά, σώζοντας την Ε.Ε. και τα συμφέροντα των διεθνών τραπεζών και εταιρειών. Και συνέχισε, ως άλλος πια, αφού απέτυχε με την συλλογή διάφορων καιροσκόπων την … διεύρυνση, να παίρνει το καπελάκι του και να φεύγει, αφήνοντας τα συντρίμμια του, μα κυρίως και δυστυχώς το πτώμα της αριστεράς, χωρίς ιατροδικαστική εξέταση, που θα έδειχνε τον βιασμό της.Στο δωμάτιο…. Αυτό και τόσο ήταν το ενδιαφέρον του γι’ αυτόν τον λαό. Την συκοφάντηση της αριστεράς, που ήθελε να νομοθετήσει ο κ. Βορίδης, την πέτυχε ο κ Τσίπρας. Τώρα μας σερβίρουν την “μεταπολιτική” τακτική, ένα πολύ πιο μεγάλο δωμάτιο δηλαδή….