Τα περί “δεξιών” και “αριστερών” παραμύθια και το κράτος λάφυρο

Του Βαγγέλη Μαθά *

Βλέπουμε χρόνια τώρα να παίζεται ένα κακόγουστο θέατρο στην πλάτη μας που αφορά στην ιδεολογική τάχα διαφορά μεταξύ των αυτό-προσδιοριζόμενων δεξιών και αριστερών κομματικών στρατών, οι οποίοι ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις σύμφωνα με το διχαστικό εμφυλιοπολεμικό των ή εμείς ή εσείς, των πάλαι ποτέ πράσινων και γαλάζιων καφενείων. Προσφάτως δε των κόκκινων πράσινων και γαλάζιων προφίλ στο διαδίκτυο και των μακροσκελεστάτων αναρτήσεων με τάχα βαθυστόχαστες και σοβαροφανείς αναλύσεις, ευφυολογήματα και γηπεδικά λογοπαίγνια.

Απόψεις, αναρτήσεις και ύβρεις που απλά διαιωνίζουν το παραμύθι που κρύβει το δράκο, ο οποίος δεν είναι άλλος από αυτόν που θα χώσει τις μασέλες του στο κράτος λάφυρο.

Το “αριστερό” ανάγνωσμα μας θέλει ισοπεδωμένους να ζούμε από επιδόματα όπως μας ανακοίνωσε ο κατ’ ομολογία του αυταπατώμενος. Το “δεξιό” ανάγνωσμα  αναπαράγει εσχάτως κεντρώες και φιλελεύθερες απόψεις για να δείξει ότι διαφοροποιείται, ψηφίζοντας όμως τα επιδόματα των συριζανελ γιατί είναι και “πονόψυχοι” εκτός από φαιδροί. Το “σοσιαλιστικό” ανάγνωσμα αναμοχλεύει δημοκρατικές αξίες μέσα από ψηφοφορίες με απαξιωμένα επίσης πρόσωπα.

Όλοι έχουν τον ίδιο στόχο. Το λάφυρο, το οποίο μπορεί να είναι απαξιωμένο, χρεοκοπημένο, τσαλακωμένο αλλά είναι το μόνο που έχουν και τους θρέφει.  Ένα λάφυρο που δεν παύει να είναι μέλος της ΕΕ, έχει συντριπτικά γεω-στρατηγικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματα που οι πάντες γνωρίζουν, αλλά δεν θέλουν και δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν και να προωθήσουν.  Γιατί αν το πράξουν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για άνεργους καταληψίες, ούτε για οικογενειοκρατία και πωλητές μαγικών γιλέκων στο γκουβέρνο. Τότε και μόνο τότε οι άριστοι θα προωθηθούν, θα αναστήσουν την χώρα και θα επιστρέψουν στη γενέτειρα τους όσοι από αυτούς την εγκατέλειψαν μέσα σε απόγνωση για τα χαμένα όνειρα και την αξία τους.

Επαφίεται λοιπόν στον υπεύθυνο πολίτη να αναγνώσει σωστά το παραμύθι, να καταλάβει ότι “εγώ” δεν είμαι ο εχθρός σου και δεν θέλουμε ούτε “εγώ” ούτε “εσύ” να φεύγουν τα παιδιά μας απεγνωσμένα. Η χώρα μας χωράει όλους αξιοπρεπώς, φτάνει επίσης να καταλάβουμε ότι οι λύσεις έκτακτης ανάγκης πρέπει να προέλθουν από εμάς τους ίδιους, τους υπεύθυνους πολίτες και γονείς. Το παρόν πολιτικό προσωπικό αποτελείται από “αριστερούς” και “δεξιούς” παραμυθάδες που θα συνεχίσουν να σκυλεύουν εις βάρος μας το κράτος μας,  είτε με κοινωνικά επιδόματα ισοπέδωσης είτε με κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, αντίστοιχα.

Σηκωθείτε λοιπόν από τους καναπέδες και τα πληκτρολόγια, διώξτε την ηττοπάθεια, πάρτε μια βαθιά ανάσα και φωνάξτε δυνατά ΕΓΩ! Ναι, ΕΓΩ θα σώσω τον κόσμο μου και δεν θα επιτρέψω ξανά στους κομματικούς κηφήνες των γαλάζιων, πράσινων και κόκκινων παραμυθιών να τρώνε από τις σάρκες της ζωή μου και της ζωής των παιδιών μου!

Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά, να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη.

Δεν έχουμε ούτε στεγανά, ούτε αυλές, ούτε χρωματικές και ιδεολογικές παρωπίδες. Είμαστε μια αποφασισμένη γενιά του δημοκρατικού τόξου που θέλει να κάνει τη διαφορά στην πολιτική ζωή του τόπου μέσα από επεξεργασμένες προτάσεις για όλα τα θέματα που ταλανίζουν την χώρα μας. Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής. Είμαστε όμως υγιείς επαγγελματίες με όνειρα, αποτελεσματικοί ο καθένας μας στον χώρο του, λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και έχουμε ένα κοινό στόχο. Να γίνουμε πολλοί για να πιστέψουμε ότι μπορούμε να διώξουμε τη λαίλαπα των αριστερών και δεξιών παραμυθιών από τη ζωή μας και τη χώρα μας.

Σας περιμένουμε να αγωνιστούμε μαζί.

Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος της Δημοκρατικής Ευθύνης.