Τι έλεγαν πατήρ και υιός Μητσοτάκης για το Μακεδονικό και η Ν.Δ. δεν θέλει να θυμάται σήμερα (Video)

Σήμερα που η «εθνική γραμμή» είναι στα παλαιότερα των υποδημάτων της Ν.Δ., ας θυμηθούμε τι έλεγαν οι ίδιοι όταν την διατύπωναν και τα τελευταία χρόνια μετά βδελυγμίας καταγγέλλουν.

«Απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνιας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα Μακεδονία και όχι με ένα σύνθετο όνομα» έλεγε το 1994 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Πάνω σε τέτοιες θέσεις χτίστηκε η «εθνική γραμμή» που σε πλήρη αντίθεση σήμερα ο γιός του Κυριάκος ξεχνά τις απόψεις του πατέρα του και σύρει τη Ν.Δ. σε εθνικιστικές πολιτικές στο πλαίσιο της ακροδεξιάς πτέρυγας που όπως φαίνεται καθορίζει την πολιτική της περισσότερο απ’ ότι ο ίδιος ο αρχηγός της.

Ας ακούσουμε τι έλεγε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κυρ. Μητσοτάκης, το 2017, όταν παρουσίαζε την εθνική γραμμή, ως πάγια θέση της Ν.Δ.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μ. Βαρβιτσιώτης, το πρωί στον ΑΝΤ1 εγκάλεσε τον Κ. Μπάρκα ότι δεν μπορεί να μιλά για εθνική γραμμή στην Συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή διασφαλίζει σύνθετη ονομασία, erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση, δηλαδή όπως ακριβώς δηλαδή την είχε διατυπώσει την εθνική γραμμή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην Βουλή τον Ιούλιο του 2017.

Ας ακούσει τουλάχιστον, ο Μ. Βαρβιτσιώτης, αφού δεν θυμάται την εθνική γραμμή, τι ακριβώς έλεγε, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1994: «Η ΕΛΑΣ πρέπει να δεχθεί (τη σύνθετη ονομασία) γιατί αν δεν δεχθεί θα είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνιας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα Μακεδονία και όχι με ένα σύνθετο όνομα».

Και μετά ας κάνει έναν εννοιολογικό προσδιορισμό της λέξης «κωλοτούμπα».

Κατ. Μπρ.

AΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ