Τρόμος στην Αθήνα 

Του Ιωάννη Δαμίγου

Οι … αποφασισμένοι για όλα αγρότες, στην αναμέτρησή τους με την ψηφισμένη από αυτούς κυβέρνηση, πήραν την τρομερή απόφαση να κατεβάσουν εκατό και πλέον τερατώδη σε μέγεθος τρακτέρ και να τα σταθμεύσουν στο … ΟΑΚΑ! Δηλαδή η Αθήνα θα … αποκλειστεί από βορά, νότο, ανατολή και δύση και θα ζήσει δύσκολες στιγμές, σχεδόν αδύνατων μετακινήσεων των πολιτών. Θα γίνουμε … Γαλλία! Τρόμος στην Αθήνα.

Ο ευτελισμός δηλαδή, μιας πολυδιαφημισμένης και θορυβώδους διαμαρτυρίας “πολύπαθων” αγροτών, δημιουργεί ακόμα ένα κακό προηγούμενο παράδειγμα, συκοφάντησης και σπίλωσης όποιας μελλοντικής έκφρασης αντίστασης. Καθώς αποτελεί κατάπτυστη προσβολή αγώνων και διαμαρτυρίας, μία τέτοια επιτήδεια συνθηκολόγηση όρων παραχώρησης κυβερνητικών διευκολύνσεων. 

Εκπρόσωπος των “αποφασισμένων”  σε κάθοδο στην Αθήνα αγροτών με τρακτέρ, δήλωσε σε “αριστερό” ραδιόφωνο το μεσημέρι της Κυριακής, πως σεβόμενοι τους πολίτες της Αθήνας στις καθημερινές υποχρεώσεις μετακίνησης, δεν θα παρακωλύσουν αυτές. Αυτή την ειρηνική και εξευγενισμένη εικόνα περί αγώνων και διεκδικήσεων έχουν οι αγρότες μας. Με μπλόκα άνευ αποκλεισμών σημαντικών εθνικών δρόμων ή ολιγόλεπτες διακοπές αυτών κατόπιν συνεννόησης με την σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας. Να περνά η ώρα και να παρουσιάζεται και μια ιδέα ταλαίπωρης διαμαρτυρίας στην τηλεόραση. Άλλωστε όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος ετεροχρονισμένα και χωρίς πρόνοια, τα εξάδα για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, είναι ασύμφορα! Προφανώς τελευταία στιγμή και μετά “τα μεγάλα λόγια που τα είπαν με το πρώτο (χυμένο) τους το γάλα”, κατάλαβαν το κόστος! Τέτοιος ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός τους! Τρόμος στην Αθήνα!

Με λίγα λόγια, η ντροπή της Ευρώπης και το σαμποτάρισμα των συναδέλφων των, η αστεία τακτική των Ελλήνων αγροτών μας. Κάθε χρόνο η ίδια γελοία εικόνα, των “αποφασιστικών” συγκεντρώσεων στις εγγύς επαρχιακές πόλεις (δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε) και έπειτα οι αθρόες αποχωρήσεις χωρίς σχόλια. Πως να τους υπολογίσει σοβαρά, ο οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον ο πρωθυπουργός τους, που δήλωσε: “Η στήριξη στον αγώνα των αγροτών είναι προτεραιότητά μας”! Των αγροτών άραγε; Το σθένος τους, ψεκασμένο με δηλητηριώδη  φυτοφάρμακα. 

Εκεί στο ΟΑΚΑ, καλό θα ήταν και προτεινόμενος οικονομικός πόρος για τα καύσιμα επιστροφής να δώσουν μια παράσταση με αγώνες τρακτέρ ή ακροβατικά με γάλα και σανό στον αέρα, απαιτώντας και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της μετάδοσης, χωρίς ΦΠΑ.

Σπορά γελοιότητας σε χέρσο χωράφι κατάντιας. “Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς τρακτέρ”. Τρόμος στην Αθήνα.