Τρώγοντας πεπόνι σε παραλία και διαβάζοντας τις εφημερίδες

Γράφει ο Χρήστος Γκίμτσας

Και να που έσκασε το κουκί και μάθαμε επισήμως ότι η Ρωσία έβαλε το χεράκι της και έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα στην χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Βαλκανική, με σκοπό να παρεμποδίσει την επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Σιγά το νέο θα μου πείτε! Ναι, αλλά για να φτάσουμε και στις απελάσεις διπλωματών , φαίνεται ότι το κακό παράγινε. Άνθρωποι ξένοι, πράκτορες κατ’ ουσία, ντυμένοι με διπλωματικό μανδύα και  απολαμβάνοντες ασυλία, αποκαλύφθηκε πως είχαν παρέμβαση στην δημιουργία των συλλαλητηρίων κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Λέγεται μάλιστα πως σ’ αυτήν την ιστορία είναι μπλεγμένοι και στρατολογημένοι «ντόπιοι πολίτες, ρασοφόροι, ακροδεξιοί, πολιτιστικές οργανώσεις και λοιποί πατριώτες», με το αζημίωτο βέβαια. Μάλιστα, τα αρθρογραφήματα αναφέρουν και τις «ταρίφες» για την συμμετοχή κάποιου σε συλλαλητήριο και  να «δηλώσει ότι  η Μακεδονία είναι Ελληνική»

Φαίνεται πως η Αλεξανδρούπολη, όπου και η δραστηριότητα των απελαθέντων «διπλωματών», πέρα από κόμβος πολλών συμφερόντων με οσμή πετρελαίου, έχει γίνει στέκι κατασκοπευτικών συμμοριών. Μ’ αυτά και μ’ αυτά αρχίσαμε να μαθαίνουμε επισήμως  με ποιους τρόπους  η Ρωσία προσπαθεί να ακυρώσει  την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Με την ορθοδοξία, με τα μοναστήρια του Αθω, με πολιτιστικά σωματεία για την ενίσχυση των παραδοσιακών σχέσεων των λαών με το ξανθό γένος και εξαγοράζοντας πολιτικούς και συνειδήσεις. Ακόμα στέλνοντας «επιχειρηματίες» για να αγοράσουν και να επενδύσουν ή και πουλώντας φτηνά, οπλικά συστήματα στις  χώρες που θέλουν να επηρεάσουν. Όχι πως οι «άλλοι» { λέγε με Ε.Ε.- ΝΑΤΟ- Η.Π.Α} είναι καλύτεροι. Μπιλιάρδο παίζουν όλοι αυτοί στις πλάτες ανίσχυρων, ανίκανων και ανιστόρητων λαών.

Τώρα που ανάφερα την λέξη «πλάτες» γιατί μου ήλθε στο μυαλό τα πάσης φύσεως υποζύγια; Αλλά τι θέλω και  ταλαιπωρώ  και εμένα και εσάς με τέτοια θλιβερά, έχοντας απέναντί μου ό,τι βλέπετε στην φωτογραφία που σας στέλνω;

Επιτρέψατε μου, λοιπόν, ενώ έχω παραδοθεί στο μαϊστράλι που έρχεται από απέναντι, να αφοσιωθώ σε μία φέτα πεπονιού παραγωγής του ευλογημένου Θεσσαλικού κάμπου και να σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι.

Υ.Γ: Πώς τον έλεγαν εκείνον που είπε «Ες αύριον  τα σπουδαία» και ποια ήταν η τύχη του;

*Γιατρός και συγγραφέας – Christos.gim@gmail.com