
Ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών διαφώνησε με την αρχειοθέτηση της έρευνας και επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας περαιτέρω έρευνα στην υπόθεση του Γιάννη Παναγόπουλου για το αδίκημα της μη υποβολής πόθεν έσχες.
Η δικογραφία αφορούσε αδήλωτα ποσά 3,2 εκατομμυρίων ευρώ και σχηματίστηκε μετά από έλεγχο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στο πλαίσιο έρευνας για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, η οποία συνεχίζεται από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο εισαγγελέας εφετών ζήτησε έγγραφα, από τα οποία να αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του Προέδρου της ΓΣΕΕ ότι, ο κ. Παναγόπουλος δεν είναι υπόχρεος υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάσταση.
Στο μεταξύ εκκρεμεί στην Οικονομική το σκέλος της έρευνας σε βάρος του κ. Παναγόπουλου, του κ. Γεωργίου και ακόμα τεσσάρων φυσικών προσώπων αναφορικά με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω αναθέσεων για προγράμματα κατάρτισης την περίοδο 2020-2025
