… Χάνουμε!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Από ήττα σε ήττα, από ψέμα σε απάτη, από ειρωνεία σε προκλητικότητα, από διαστρέβλωση σε υποκρισία, από ανικανότητα σε επικινδυνότητα, από υποχωρήσεις σε παραχωρήσεις, από λεηλασία σε κλεπταποδοχή και από όρια σε οριακή κατάσταση. Η κυβέρνηση της εθνικής συμφοράς! Χάνουμε πανηγυρικά σε όλους τους τομείς εξωτερικής πολιτικής, από απουσία στις συμφωνίες της Λιβύης, έως αμέτοχοι παρατηρητές στο Αιγαίο.

Ενώ «έχουμε» αναλάβει από τους πρώτους και εν κρυπτώ στην αρχή, την αποστολή «περιττού» οπλισμού των νησιών του … Αιγαίου, προς την … σύμμαχο Ουκρανία, με αντάλλαγμα τα υπέρ πολύτιμα χτυπήματα κατανόησης και συμπόνιας στην πλάτη, τόσο από τον Μπάιντεν όσο και από τον Στόλτενμπεργκ!

Ο «απομονωμένος» Ερντογάν, δεν προλαβαίνει τα ραντεβού και τα φόρα, συνομιλώντας με όλους, διεκδικώντας τα οφέλη, εκτός του …  μαρτυριάρη και «ανέντιμου» πρωθυπουργού μας! Και εμείς εκεί, στο έργο μας ως παρατηρητές που κρίνουν και κατακρίνουν, προς εσωτερική στείρα κατανάλωση μισθωμένων καναλιών και εφημερίδων.

Ο εμπορικός όρος Turkaegean, έπειτα από κατοχύρωση της ΕΕ, μέσω της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, που παραχώρησε στην Τουρκία, χωρίς την παραμικρή έστω και τυπική επίκαιρη αντίσταση από την Ελληνική κυβέρνηση την πιο κρίσιμη στιγμή απειλών για διεκδικήσεις, μαρτυρεί πως … χάνουμε πάλι! Η μοναξιά του τυχοδιώκτη. Η Ρωσία μας εκδικείται ευκαιριακά σαν αδύναμο κρίκο, απελαύνοντας τους Έλληνες διπλωμάτες, απειλώντας για επί μέρους αντίποινα, λόγω εχθρικής συμπεριφοράς.

Τελικά η απομόνωση είναι η δική μας… επιτυχία, αναμένοντας για το τελικό άγνωστο αλλά σίγουρα βαρύ χρεωστικό, αντίτιμο . … Χάνουμε και χάνουμε πολύ και πολλά. Ο Ερντογάν υπόψη, πως δεν πάει για …  φωτογραφίες στον Μπάιντεν! Όλο και κάποιο καλό  …  εξτραδάκι θα πήρε, πέρα από τα ανακοινώσιμα, για την συμφωνία ένταξης στο ΝΑΤΟ Σουηδίας και Φινλανδίας. Ό,τι κερδίζει, ασφαλώς και αποβαίνει εις βάρος μας. Δηλαδή ….  εμείς χάνουμε, πόντο – πόντο, κύμα- κύμα, μίλι- μίλι και ο …  Αλλάχ είναι μεγάλος για συνεκμετάλλευση, Aegean for all, όπως «όλοι οι καλοί χωράνε». Σειρά μας να υποστούμε τα …  pushbacks και να θυμηθούμε! Από αμερικάνικο παρατηρητήριο κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε τούρκικο … αποχωρητήριο!

Τώρα για την εσωτερική πολιτική, οι ήττες είναι απανωτές και αμέτρητες, που προκαλούν στην κυβέρνηση … πανηγυρικούς εορτασμούς! Μη έχοντας κατακτήσει έστω μια κοινωνική νίκη, παρά μόνο την επέκταση των περιουσιών και των καταθέσεών τους, δικαίως εορτάζουν τις …  ήττες μας!

Γνωστές ήττες σε όλους και σε όλα τα πεδία, κοινωνικά, πολιτικά, δικαίου, ηθικής, σε ό, τι να αναφερθεί κανείς. Χάνουμε σε όλα και από παντού! Μέσα, έξω, πάνω, κάτω, εχθές, σήμερα, αύριο! Όμως μας μένουν, Λιγνάδης, Κορκονέας, Πισπιρίγκου και άλλες τόσες ατραξιόν να περνάμε τις …  ήττες μας, σχολιάζοντας πικρόχολα στο … ηρωικό μετερίζι του … twitter!Εκεί που χάνουμε, αλλά φαίνεται σαν να κερδίζουμε!

Χάνουμε μονίμως, …  που δεν έχει πια ενδιαφέρον το παιχνίδι. Μόνο αν χάσουν … μόνοι τους, βαρεθούν από τα λιμά που θα απομείνουν χωρίς …  ενδιαφέρον και αποχωρίσουν, αφήνοντας πίσω τους μόνο χαμένους, άρρωστους, πεινασμένους, καμένους αλλά αθεράπευτα … δεξιούς! Γιώργο χάσαμε….