Κλούνεϊ για Τραμπ: Έγκλημα πολέμου να λέει κάποιος ότι θα τερματίσει έναν πολιτισμό

«Αν κάποιος λέει ότι θέλει να τερματίσει έναν πολιτισμό, αυτό είναι έγκλημα πολέμου» αναφέρει ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ που εδώ και χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο έντονους επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ στο Χόλιγουντ, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

«Κάποιοι λένε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εντάξει. Αλλά αν κάποιος λέει ότι θέλει να τερματίσει έναν πολιτισμό, αυτό είναι έγκλημα πολέμου», δήλωσε ο Κλούνεϊ. Ο ηθοποιός μίλησε μπροστά σε 3.000 μαθητές λυκείου σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Clooney Foundation for Justice.

«Μπορείς ακόμη να είσαι συντηρητικός, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα όριο ευπρέπειας και δεν πρέπει να το ξεπερνάμε», πρόσθεσε όπως μεταφέρει το Variety από το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Μιλώντας πιο γενικά για την τρέχουσα εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ο Κλούνεϊ εξέφρασε ανησυχία για τις πρόσφατες δηλώσεις του Τραμπ ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΝΑΤΟ, αφού ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της διατλαντικής συμμαχίας αρνήθηκαν να εμπλακούν στον πόλεμο με το Ιράν.

«Το ΝΑΤΟ έχει διασφαλίσει ότι η Ευρώπη, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος, ήταν ασφαλείς. Η αποδόμηση ενός τέτοιου θεσμού με ανησυχεί. Παρά τα πολλά λάθη, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ έχουν επίσης κάνει πολλά εξαιρετικά πράγματα που άντεξαν στον χρόνο» τονίζει.