
Δύο 24ωρα μετά τη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή και ένθερμου συμμάχου του Ντόναλντ Τραμπ, Τσάρλι Κερκ, ο Αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε ότι ο ύποπτος για την επίθεση έχει συλληφθεί. Ο ύποπτος για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ταυτοποιήθηκε ως ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον.
“Νομίζω, με μεγάλη βεβαιότητα, ότι τον έχουμε υπό κράτηση”, είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο Fox News και πρόσθεσε πως ελπίζει να επιβληθεί στον δολοφόνο του Κερκ η θανατική ποινή. «Λοιπόν, ελπίζω — θα τον βρουν ένοχο, φαντάζομαι — και ελπίζω να λάβει την θανατική ποινή», είπε ο Τραμπ. «Αυτό που έκανε, ο Τσάρλι Κερκ, ήταν το καλύτερο άτομο, δεν το άξιζε αυτό. Δούλευε τόσο σκληρά και τόσο καλά, όλοι τον αγαπούσαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αργότερα, πρόσθεσε ότι ο Κυβερνήτης της Γιούτα, Σπένσερ Κοξ, φαίνεται πως θα ζητήσει την θανατική ποινή για τον δολοφόνο του Κερκ. «Στη Γιούτα έχουν την θανατική ποινή, και έχει έναν πολύ καλό κυβερνήτη εκεί», είπε ο Τραμπ. «Τον έχω γνωρίσει, ο κυβερνήτης είναι πολύ αποφασισμένος για την θανατική ποινή στην περίπτωση αυτή».
Ο Τραμπ ανέφερε ότι κάποιος “πολύ κοντά” στον ύποπτο τον παρέδωσε και ότι αργότερα σήμερα θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση. «Ουσιαστικά, κάποιος που ήταν πολύ κοντά του τον παρέδωσε», είπε ο Τραμπ και επεσήμανε πως ο ύποπτος για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ είναι “28 ή 29 ετών“. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε πως και ο πατέρας του ατόμου που συνελήφθη συνεργάστηκε με τους ερευνητές.
Όπως μετέδωσε το CNN, πηγές με γνώση του θέματος υποστηρίζουν ότι ο ύποπτος που ανακρίνεται φέρεται να παραδέχτηκε στον πατέρα του ότι ήταν εκείνος που πυροβόλησε.
