Ακούραστοι παλαμακιστές ολισθημάτων!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ίδιος και χειρότερος στην απολογητική του ομιλία! Περισσεύουν οι όποιοι χαρακτηρισμοί γι’ αυτόν τον τύπο. Αρκεί να σημειώσει εδώ κανείς, πόσες ερμηνείες έδωσε για την βαριά παρανομία του! Όπως: λάθος, επιχειρησιακή αστοχία, κακώς κείμενα, ολίσθημα, κενά, ατόπημα, μεμονωμένο, παράληψη, σφάλμα, λάθος του χθές, αδυναμίες, χρησιμοποιώντας επανάληψη διάφορων παραλλαγών.

Δεν ήξερε, δεν γνώριζε, το έλεγε και το ξανάλεγε προσπαθώντας να μη ξεσπάσει σε γέλια. Δεν ήξερε, δεν γνώριζε και δεν ρώταγε τον υποτακτικό του, που με νόμο του τοποθέτησε στην ΕΥΠ, για λόγους …  αρχής και δημοκρατίας! Υπεύθυνος  δημοκράτης και ο σεκιουριτάς, δεν του μαρτύρησε κουβέντα! Με τους εργάτες ακούραστους παλαμακιστές, να παραληρούν σε τσακίρ κέφι ολισθημάτων, που λίγο έλειψε να χορέψουν … πεντοζάλι κατά παραγγελία. Όσο μιλούσε για τέσσερις αλήθειες, η αλήθειες μια μια  δραπέτευαν από το στόμα του, καθώς ταυτόχρονα τον διέψευδαν οι τέσσερις αναφορές ονομάτων που χάλκεψε, με δηλώσεις!

Κατάφερε και ιεροσυλία ο αθεόφοβος … χριστιανός, αναφερόμενος στην Μαρία, το κοριτσάκι που έπεσε θύμα της άμετρης κυνικότητάς του! Κατακτώντας υπερήφανα όλα τα ατοπήματα, που άλλος θα χρειαζόταν δέκα ζωές να καταφέρει. Συκοφάντης ολκής, σάτυρος τσίτσιδος εθισμένος επιδειξίας ασέλγειας, στο βήμα μιας βουλής, που θυμίζει με την παρουσία του, παρακμιακό άντρο μαστροπών. Με συνοδεία αλκοολικών παλαμακιστών ολισθημάτων, καταδικασμένων να δίνουν το τέμπο, αβαντάροντας τον αμίμητο ολετήρα.

Αδιάψευστη εικόνα παρακμής μιας κοινωνίας και των επιλογών της. Δεν με εκπλήσσει αυτός ο τύπος, που είναι ικανός για πολύ χειρότερα επιτεύγματα. Αυτό που με εκπλήσσει, είναι αυτό το ασκέρι των μόνιμων παλαμακιστών που σέρνει μαζί του. Πως να τους κρατά, με τι να τους εκβιάζει άραγε; Να υποθέσω πως όλοι και όλες βρίσκονται μεταξύ των δέκα πέντε και πλέον χιλιάδων ονομάτων παρακολουθούμενων; Γιατί χρειάζεται μια αιτιολογία, μια εξήγηση αυτή η μόνιμα εθιστική συμπεριφορά υποταγής. Και να χρηματίζονταν επιπλέον, όλο και κάποιος θα υστερούσε στο ενθουσιασμό και στα παλαμάκια, κάποιος θα χασμουριόταν!

Σαμαράς και Καραμανλής απουσίαζαν, παρεμπιπτόντως, αρνούμενοι προφανώς τον ρόλο κλακαδόρων. Ο Δένδιας απουσίαζε σε … ταξίδι. Ευτυχώς όμως τα ερωτήματα απαντήθηκαν όλα, ένα προς ένα. Δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν με ενημέρωσαν! Το επανέλαβε τόσες φορές, σαφέστατα! Η ειλικρίνειά του ήταν αφοπλιστική. Παραλίγο να το πιστέψει και ο ίδιος στο τέλος. Και οι ακούραστοι παλαμακιστές ολισθημάτων όρθιοι, εκεί να επιμένουν. Δουλειά κι αυτή!