I can ‘t breathe, γιατρέ μου!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Δυστυχώς μας επιφυλάσσει κι άλλον οδυνηρό κατήφορο αυτή η “ιδιωτική” κυβέρνηση offshore. Μας οδηγεί, παντελώς αχαρακτήριστα, σε νέες εκατόμβες νεκρών, με την νέα της απόφαση. Μετακυλίει το κόστος προμήθειας του ρευστού οξυγόνου στους …ασθενείς! Και αυτό ήδη συμβαίνει καθώς ο ΕΟΠΥΥ σταμάτησε να καλύπτει το κόστος προμήθειας …οξυγόνου! Ο ασθενής θα προπληρώνει και μετά με την συνταγή θα…όταν  και …αν εγκριθεί, θα παίρνει τα χρήματα, αν έχει επιβιώσει!

Αυτή η “ανάδελφος” , πως να την αποκαλέσεις, στέρεψαν οι λέξεις, κυβέρνηση έχει βαλθεί πέραν των άλλων, να …εξοντώσει όσους μπορεί πιο γρήγορα και πιο επώδυνα! I can ‘t breath doctor! Φρικτός ντοπαρισμένος πρωταθλητισμός νεκρών! Η κυβέρνηση της Αποκάλυψης! Ανάθεμα με, έβλεπα τις προάλλες ένα ντοκυμαντέρ για το Zyklon B, και δεν μπορώ να συνέλθω με αυτά που συμβαίνουν! Το κόστος από μόνο του είναι δυσβάστακτο και ιδιαίτερα από έναν λαό που παρακολουθεί εμβρόντητος τους υπουργούς να επιδίδονται σε πρωταθλητισμό ταχύτητας στην ακρίβεια!

Αυτό που κάποτε αναφέραμε σαν υπερβολή θέλοντας να περιγράψουμε την ακρίβεια πως σε λίγο θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε, γίνεται πράξη! Αν και η “σωστή” σειρά ποινής θα ήταν πρώτα η ενέργεια (έγινε), μετά το νερό (οσονούπω) και τέλος το οξυγόνο (έγινε, σε πρώτο και πιο σημαντικό βαθμό ανάγκης ασθενούς), από την απληστία τους αδιαφορούν για την “λογική” σειρά των πράξεων. Το μίσος σε αταξία! Τι είδους πειράματα να έχουν στο αρρωστημένο, αν μη τι άλλο, μυαλό τους; Ιδιωτικοποίηση για παροχή οξυγόνου άραγε; Για τα πάντα είναι ικανοί, δοκιμασμένο!

Ο μισθός ενός γιάπι στον ΕΦΚΑ ξεπερνά τα οκτώ χιλιάδες ευρώ και κόβουν το οξυγόνο!Όμως το να χρεώνεις και μάλιστα να προπληρώνεις το οξυγόνο σαν ασθενής , ξεπερνά τα όρια προσβολής της αξίας της  ζωής και αποτελεί επικίνδυνη πρόκληση! Ασφαλώς και αυτό δεν το αποκαλείς σύστημα υγείας, δεν το αποκαλείς νοσοκομείο, δεν έχει καμία σχέση με νοσηλεία! Η έννοια περίθαλψη πάσχει από έλλειψη… οξυγόνου!  Και θα σωθούνε λίγοι. Μέχρι σήμερα η αντίδραση είχε να κάνει με αστειάκια, εξυπναδούλες και ατάκες με πνεύμα στα social media, καρδούλες και likes.

Τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα, αρχίζει το reality survivor, χωρίς κάμερες. Με εσένα και εμένα πρωταγωνιστές στο Κολοσσαίο να διασκεδάζουμε, αλλοίμονο, αυτούς που επιλέξαμε, κοιτώντας με αγωνία την κλίση του αντίχειρα, στην βαλβίδα παροχής οξυγόνου! Ίσως, ίσως και να μας άξιζε, αυτός ο κυνικός τύπος, μήπως και την έσχατη στιγμή αναγκαστούμε να αντιδράσουμε. Ίσως. Γιατί δεν έχει άλλη αναμονή στον …προθάλαμο του “ζεστάματος”. Όσο περιμένουμε, άλλο τόσο θα πεθαίνουμε.